Örhängen av Turkos med buddha och antikt silverfärgade detaljer

  • 149 kr
Finns i lager!
Lagersaldo: 1
Dela

Buddha är sanskrit och betyder "den uppvaknade" eller "en som vaknat upp". Med det menar man en som vaknat upp inför verkligheten, en som vaknat upp ur okunnighetens sömn. Ordet används som hederstitel i flera tankesystem med indiskt ursprung, av vilka det mest kända är buddhismen, som fått sitt namn från just denna titel.

Örhängen av 8.5mm färgad Turkos med happy buddhas och antikt silverfärgade detaljer

Längd: ca 5 cm
Nickelfritt

Turkos står för healing, kommunikation och andlig tillväxt.
Turkos är helarens sten och hjälper den som arbetar terapeutiskt att behålla och återställa balansen. Den kombinerar vatten-, vind-, eld-, och jordenergierna vilket ger den krafter som är starkare än summan av de enskilda delarna.
Det är en sten som omnämns som en beskyddande sten i bibeln och som använts sedan urminnes tider av bland annat inkafolket, mayaindianerna och urinvånarna i Amerika som beskydd. Än idag har amerikanska urinvånare en uråldrig tradition att bära turkos i sitt bältesspänne för beskydd.
Turkos öppnar upp förmågan att uppleva olikartade aspekter av jaget och att integrera dessa aspekter till en sammanhängande helhet. Turkos hjälper dig att bejaka och acceptera mindre önskvärda sidor hos dig själv genom självreflektion i kontakt med den Gudomliga källan.
Det är en sten för självförlåtande och självacceptans och den hjälper dig bearbeta ångest över det du ändå inte kan påverka.
Turkos är visdomens sten som hjälper dig se och bejaka livets erfarenheter, både i detta liv och i tidigare liv. Den hjälper dig att förstå att misstag och misslyckanden är bara ännu en erfarenhet och genom att acceptera den du är och de misstag du gör så går du ännu ett steg fram på lärdomens stig.