Symbolism

De flesta av mina smycken har berlocker i form av olika symboler, djur eller texter. Vad betyder då alla dessa symboler, vad står de för?
Jo! Det ska jag berätta för er här nedan...

Buddha är sanskrit och betyder "den uppvaknade" eller "en som vaknat upp". Med det menar man en som vaknat upp inför verkligheten, en som vaknat upp ur okunnighetens sömn. Ordet används som hederstitel i flera tankesystem med indiskt ursprung, av vilka det mest kända är buddhismen, som fått sitt namn från just denna titel.

Fågel Fenix, är en mytisk fågel med en rad legender från olika kulturer förknippade med sig, och var en helig fågel i det forntida Egypten. Den sägs återfödas ur askan av elden den brann upp i.

Fjärilen är ett starkt tecken på en ny början på ett högre plan. Att du precis likt som fjärilen träder ur sin kokong med en ny medvetenhet och skönhet. Fjärilen står även för pånyttfödelse och förändring. En fjäril kan också vara symbol för glädje och lycka, själen och livet.

Ganesha är en av hinduismens mest populära gudar som står för lycka och sägs skänka framgång.
Han är guden Shivas och gudinnan Parvatis son. Han är visdomens gud och hjälper människorna övervinna hinder.

Hamsa (Fatimas hand) symboliserar gudomligt beskydd mot onda krafter och anses bringa tur.

Infinity är ett abstrakt begrepp som används för att beskriva något som är oändlig eller gränslös. Det är viktigt i matematik, kosmologi, fysik, datorer och konst.

Kompassen symboliserar beskydd, säkerhet, vänskap och lojalitet. Med cirkelformen anses kompassen vara en symbol för oändlighet, harmoni och eviga relationer.

Livets blomma är en symbol av så kallad helig geometri, och innehåller grundläggande former för tid och rum.

Livets träd är en symbol för vishet, styrka, skönhet, rikedom och skydd.

Lotusblomman ser man Inom Buddhismen som en symbol för andlig utveckling.

Magatama är en japansk lyckosymbol. och ser ut som ena halvan av yin och yang.

Mandala - En cirkel har varken början eller slut, den symboliserar evighet eller fullkomlighet. Cirkeln är också en symbol för jämlikhet, eftersom varje punkt på den befinner sig på samma avstånd från mittpunkten. Den sägs kunna hjälpa oss att fokusera och nå inåt i oss själva.

Månen symboliserar i astrologin även det förflutna. Solen är den medvetna delen av personligheten, månen den omedvetna. Den högra hjärnhalvan motsvarar månen, den vänstra motsvarar solen.

Ohm-tecknet symboliserar universum eller världssjälen och används ofta som mantra vid meditationer.

Pixiu är en kinesisk mytisk hybridvarelse . Pixiu anses vara kraftfulla skydd av feng shui- utövare och liknar starka, bevingade lejon. En Pixiu är en jord- och havsvariation, särskilt en inflytelserik och lovande varelse för rikedom, och sägs ha en glupsk aptit uteslutande för guld, silver och juveler.

Skarabén är en symbol för liv och återfödelse, själens odödlighet. Den används som amulett eller sigill. Det är den mest vördade och välkända av alla egyptiska symboler och står för liv och återfödelse. I egyptisk kultur symboliserades solguden av ett skarabéhuvud som sköt solen framför sig över himlavalvet.

Solen symboliserar  vitalitet, kunskap, mod och energi.

Tisteln är Skottland nationalblomma

Triquetra symbolen står för treenighet, Kropp, Medvetenhet & Ande, Fadern, Sonen och Den Helige Ande. Den står för evighet, skapande och kreativitet och är för mig en kraftsymbol som jag alltid bär med mig. Symbolen är även en av Wiccas heligaste och symboliserar då Modern, Jungfrun och Den gamla.

Trollsländan ser man i olika indianstammar som en symbol för lycka, snabbhet, och renhet. Det är även en vanlig symbol för kommunikationen mellan den fysiska och spirituella världen. I den japanska kulturen representerar trollsländan styrka, hastighet och rörlighet.

Vingar är en symbol för andlighet, frihet, frigörelse och kvinnlig styrka.