Stenbetydelser K-O

nk på att stenar är en naturprodukt och är inte helt släta eller fria från sprickor.
Man ska inte bada eller duscha med sina smycken då de kan förlora färg eller i värsta fall lösas upp (det stämmer).
Klicka gärna på länken och läs om hur du ska rena och hantera dina stenar https://kristallakademin.se/5-satt-att-rena-och-ladda-stenar-och-kristaller/


K2 står för Intuition, visdom, insikt, känslokontroll, akashakrönikorna och balans.
En underbar sten för både intuition, visdom och insikt! Den får sina himmelska och andliga egenskaper från azuriten och det jordande och stabiliserande från graniten. Det gör den till en utmärkt sten att ha med under meditation då den hjälper oss att med själen nå de högre eteriska planen samtidigt som vi bibehåller en förankring till jorden via den fysiska kroppen.
Använd den under meditation då den hjälper dig att med själen nå de högre eteriska planen samtidigt som du bibehåller en förankring till jorden genom den fysiska kroppen.

Kalcedon symboliserar tålamod, medkänsla och förmågan att ta ett steg tillbaka och bevittna rörelserna i vårt sinne innan vi uttrycker oss. Kalcedon är en sten för din sanning, i all enkelhet.

Kalcit (blå) står för lugn, ångestdämpning, traumaläkning, inlärningsförmåga och sömn.
Blå kalcit är en mycket lugnande sten som lugnar nerverna och lindrar ångest. Den hjälper vid återhämtning efter känslomässiga trauman. Meditera med den för att främja ett mer öppensinnat synsätt och för att öppna upp dig för universums fullkomliga visdom.
Den ger förutsättningar för en lugn och klar kommunikation och är mycket användbar i meningsskiljaktigheter. Det är en sten som främjar minnet och höjer inlärningsförmågan. Lägg den på skrivbordet eller skolbänken för bättre lärande och för att minnas mer av lektionerna.
Blå Kalcit är en mild sten som kan användas även för fysisk återhämtning. Använd i kristallelixir lär den varsamt sänka blodtrycket och hjälper att lösa upp smärta på alla nivåer. Kalcit renar från gamla energier och renar både kropp och aura från gifter och dåliga energier. Den stärker kroppen inför förlossningen och renar under förloppet.

Kalcit (gul/orange) står för kreativitet, sexualitet, ökat självförtroende och självkänsla, lekfullhet och verkar innovationshöjande.
Kalcit stimulerar den fysiska kroppen och den sexuella, kreativa energin. Den hjälper dig att överkomma depression, likgiltighet och nedstämdhet och är en bra hjälp för att bearbeta känslomässiga problem. Sätt dig dagligen med en i var hand och meditera en stund.
Orange kalcit stimulerar kontakten det spirituella och den fysiska kroppen och stärker kommunikationen däremellan. Den för ner energin i de nedre chakrana och hjälper dig att bearbeta känslorna på ett instinktivt sätt. Den ökar metabolismen och vitaliteten.
Kalcit ska inte användas för att avlägsna negativ energi i ett hem. Kalcit är energiförstärkare och förstärker därför (den negativa) energin som är i rummet istället för att skingra den negativa energin som du försöker att bli av med.

Kalcit, Kobolt står för styrka, glädje, optimism, kärlek, harmoni, balans och gruppdynamik.
Koboltkalcot är en kristall för glädje och kärlek. Den frigör bortträngda känslor som blockerar flödet i hjärtchakrat. Den hjälper dig att tänka positivt och att lägga negativa tankar och känslor åt sidan och lyfter fram dolda känslor som behöver bearbetas så att de kan släppas.
Koboltkalcit hjälper dig att bli medveten om ditt kroppspråk och ökar harmonin med andra människor och är synnerligen bra vid grupparbete och när grupper av individer behöver samarbeta som en enhet. Ställ den då i rummet där interaktionen sker, gärna ett tag innan mötet.
Koboltkalcit stärker vänskapsrelationer och hjälper även den som söker vänskap. Sitt då med stenen och visualisera harmoniska möten. Den hjälper dig som har ett hjärt-relaterat mål att nå och hjälper dig hitta det du önskar dig från hjärtat, till exempel en kärlekspartner, ditt drömhem, ett barn, ekonomisk trygghet osv.
Koboltkalcit ökar din personliga styrka och höjer din fysiska energi och vitaliteten. Den ger dig lugn och ro i själen och styrkan att klara av omgivningens krav utan att tappa fotfästet.
Kalcit renar från gamla energier och renar både kropp och aura från gifter och dåliga energier. Den stärker kroppen inför förlossningen och renar under förloppet.

Kalcit (vit) ökar och förstärker energi. Det gör den till en utmärkt sten för helande på distans, och också andra typer av helande. En typ av energi som den förstärker är inlärningsförmågor, och är därför en utmärkt sten för studeranden. Kalcit är en skyddande, jordande och centrerande sten, och kan hjälpa till att hitta inre ro.
Eftersom kalcit också främjar kreativitet och fantasi, kan den inre ron bli livfull. Kalcit sägs också kunna öka framgång. Den kan också vara till hjälp med astrala resor och kanalisering, och för att öka ens intuition. Kalcit är också en andens och visdomens sten.

Kalkopyrit stå för självkänsla, kreativitet, flexibilitet, läkning och utmaning av rädslor.
Det är en sten för kreativitet, flexibilitet och innovation. Bra för egenföretagaren och den som arbetar inom försäljning, mode och medieindustrin genom att utmana rädslan för misslyckande och stärka bristande självkänsla.
Använd den för att hitta nya vänskaper och för att förändra en tillvaro som blivit alldaglig genom att öka din kreativitet och stimulera nya idéer.

Kambaba kan ge spirituellt beskydd och uråldrig visdom, välstånd och kan verka läkande i samklang med hjärtat
Kambabasten lär vara en sten för lugn, stillhet och fred, som sägs föra in naturens läkande energi ända in till själen. De sägs dra visdom från dess uråldriga livsenergier och kan öppna hjärtat till förmågan att kunna ge och ta emot kärlek. Lär öka pengaflödet och välståndet.
Förvara den gärna på arbetsplatsen då den lär förbättra en redan etablerad karriär eller ett affärsintresse, och kan avvärja onödiga eller oönskade förändringar. Kan användas i magipåsar för välstånd och pengar. Lär även vara fin under meditation och kan ge spirituellt beskydd och föra in naturens läkande energi.
Kambabasten sägs även vara en sten med själslig förankring, som lär bygga på visdom från förfädernas energier som sägs ha lagrats i stenens virvlar för att släppa fram ditt naturliga fridsamma jag! De kan främja känslan av lycka och aktivera förmågan att attrahera välstånd och överflöd till sitt liv.
Det lär även vara en utmärkt jordande sten för användning på äldre platser, både naturliga och skapade av människor, för att kunna ansluta till de som en gång bodde där. De sägs vara mycket skyddande mot spirituella faror, oönskade andar och väsen på platser och i byggnader.

Karibisk Kalcit  har en lugnande energi, som lättar sinnet och är mycket bra att använda vid tex. meditation. Hjälper dig att tänka i nya banor speciellt när du kört fast. Den tar bort negativa känslor och energier och omvandlar dem till positiv energi och har dessutom lugnande egenskaper som lyfter själen.
Stenen är förhållandevis sällsynt och skör så se till att du hanterar den varsamt.

Karneol står för mod, vitalitet, sexualitet, självförtroende och handling.
Karneol är en ”fysisk” sten som främjar alla former för rörelse. Den är därför perfekt för dig som vill ha mer energi och som tränar eller vill vara mer aktiv. Den ger en energiboost och främjar en positiv inställning. Karneol stimulerar kreationsförmågan och ökar motivationen.
Den attraherar överflöd, speciellt de som handlar om materiella saker (som pengar).
Den kan användas som en talisman för pengarelaterade projekt och resor. Den skänker självförtroende och ökar självkänslan. Den ger ökat mod om du står inför svårigheter som du är rädd att ta dig an eller när du behöver försvara dig inför någon. Karneol främjar idealism och pragmatism och höjer passionen i en falnad kärleksrelation.

Kiwi Jaspis lär vara en mycket vårdande sten som kan upprätthålla och stödja oss i tider av stress. Dess energi kan hjälpa oss att känna oss mer avslappnade och lugna. De kan användas i healing, då de lär förena alla aspekter av ditt liv. Kiwi Jaspis sägs justera, rena och balansera chakran och absorbera negativ energi. Kiwi Jaspis unika komposition sägs vara upplyftande och kan höja vårt välbefinnande och humör. De sägs anpassa oss till jordens vibrationer och kan skapa en inre balans och harmoni.
Bär gärna Kiwi Jaspis i perioder av stress. De kan användas i healing, både för dig själv och för andra samt för att balansera chakran och rensa negativa energier och känslor. Använd gärna under meditation eller yoga, då de lär skapa inre balans och harmoni.
Kiwi Jaspis, ibland känd som Sesam Jaspis, är en havsgrön sten med svarta och klara “kristallfläckar”. Dessa spräckliga stenar blandas ofta med genomskinliga kristallina formationer. De ljusa, nästan vita varianten av dessa stenar får vanligtvis namnet Sesam Jasper, medan den ljusgröna sorten är vad som vanligtvis kallas Kiwi Jaspis. Det som ger denna sten sin unika mintgröna färg är en blandning av Turmalin, Kvarts och Amazonit.

Krysantemum (Coral Jade) är en sten för uppvaknande av din egen sanning och meningen med livet, den ger dig trygghet att följa dina drömmar. Den för med sig lycka och visar dig vägen. Stenens energi hjälper dig dra till dig lycka, glädje, kärlek och överflöd i ditt liv.

Krysokolla står för kommunikation, försiktighet, kraft, kommunikation mellan själen och det gudomliga.
Krysokolla hjälper dig som inte vågar tala inför andra människor! Den stimulerar kommunikationsförmågan och hjälper dig att tala från hjärtat med kraft, pondus och övertygelse. Den hjälper dig att förstå värdet av dina egna erfarenheter, din kunskap och i det du tillför till din omgivning.
Den lindrar stress och ångest och hjälper dig att vara mindre självkritisk. En sten som talar från hjärtat, till hjärtat.

Krysopras står för självacceptans, hjärtesorg, orättvisa, självständighet och glädje.
Det är en sten för lycka och hjälper den som behöver muntras upp. Den läker hjärtesorger och stimulerar glädje, självacceptans och självständighet. Krysopras hjälper dig också att förlåta, att våga känna tillit igen och att förbli självständig. Använd den i perioder när du känner att livet känns orättvist eller om du blivit sviken eller lämnad. Bär den på dig för att våga släppa in andra människor igen och för att lära dig bli oberoende. Krysopras ökar fertiliteten och ökar medkänslan och känslan av hopp. Den renar auran från gamla mentala sår som manifesterats och som nu ligger och hindrar. Bärs under befruktningsprocessen och under början av graviditeten.

Kunzit står för hjärtesorg, anpassningsförmåga, relationer, skydd och återhämtning.
Den lugnar nerverna och är till hjälp när du ska på en arbetsintervju eller ett viktigt möte. Den skyddar i relationer där maktspel används och hjälper avslöja manipulativa påtryckningar.
Kunzit hjälper den som står inför en stor förändring och de som har svårt att anpassa sig till och fungera i livet. Den lindrar hjärtesorger efter förlust eller separation och är en vän för den som återhämtar sig efter ett krossat hjärta samt skyddar i destruktiva relationer.
Använd den i magipåsar, på altare, i kristallnät eller bär den på dig för att höja kärleksvibrationerna. Meditera med den när du står inför ett vägval och känner dig vilsen och be dina guider om råd.

Kvarts drar ut negativ energi, och den leder och förstärker positiva energier. Därför hittar du ofta Kvarts tillsammans med andra stenar då den sägs rena och förstärka deras egenskaper.

Kyanit (blå) står för klarseende, inre broar, tidigare liv, telepati, empati och förståelse.
Kyanit inspirerar till rättvisa och lojalitet. Den hjälper vid dispyter och bygger broar i skadade relationer så att de kan läkas på en gemensam frekvens. Kyanit främjar god kommunikation på arbetsplatser och överbygger klyftor mellan olika övertygelser och tankesätt och uppmuntrar till sanningsenlig självuttryckande.
Har du tappat fotfästet i livet kan Kyanit hjälpa dig bryta självdestruktiva mönster och att återta din egenmakt. Används med fördel i kristallnät för att läka relationer eller för att hitta sin väg tillbaka.

Körsbärskvarts skapar balans mellan kärlek och passionerade känslor, hjälper till att läka känslomässiga sår och andlig tillväxt. Den hjälper dig att omvandla din ilska och frustration till kreativ energi, sägs även väcka din sexualitet och handlingskraft.

Labradorit står för intellekt, inspiration, intuition, öppnar för möjligheter och skyddar auran.
Labradorit kallar fram de magiska krafter som finns inom dig från tidigare reinkarnationer. Den förstärker intuitiv och mentalt klarseende, telepati och förmågan att förutspå händelser.
Den hjälper vid kommunikation med högre guider, andar och väsen och hjälper dig att få tillgång till akashakrönikans journaler. Vid meditation hjälper den dig att förflytta dig mellan olika världar och nivåplan på ett tryggt och balanserat sätt.
Labradorit lockar fram det bästa hos människor och är bra på arbetsplatser där man interagerar med andra människor som till exempel kundcenter, butik och kontorslandskap.
Den skyddar mot negativa energier och främjar social framgång och är en bra sten för blyga barn och tonåringar som inte vågar visa sitt rätta jag. Placera gärna en Labradorit i klassrum eller hemma där ni umgås mest (tänk på att barn umgås över nätet).

Landskaps eller Bild Jaspis står för inre resor, moder jord-medvetande, uråldriga civilisationer och resor till heliga platser.
Landskapsjaspis innehåller gudinneenergier som kan nås genom stilla inre resor. Genom att resa med dessa stenar kan du färdas genom jordens medvetande och ta dig till nivåer av energiplan där du kan se helheten som universum utvecklat den.
Den sammanlänkar medvetandet till jordens energifält och låter dig bli ett med det. På det fysiska planet stärker landskapsjaspis benstrukturen och stimulerar tillväxt. Detta är en mycket helande sten trots sitt något anonyma yttre.

Lapiz Lazuli står för inre seende, sanningsenlig kommunikation, främjar ädla egenskaper och kvinnlig styrka, kontakt med gudinneenergier.
Lapis är en utmärkt sten för personer i chefspositioner, journalister och psykologer eftersom den stimulerar visdom och gott omdöme. Det stärker förmågan att analysera intellektuellt och hjälper vid problemlösning och att hitta nya tankesätt och idéer.
Lapis Lazuli är en kraftfull kristall för att aktivera de högre sinnena och förbättra intellektuell förmåga. Det stimulerar lusten efter kunskap, sanning och förståelse, och underlättar lärandeprocessen. Det är utmärkt för att förbättra minnet.
Lapis Lazuli stärker andlighetens ärlighet, och i det talade och skrivna ordet. Använd den för alla former av djup kommunikation. Det är också en sten för vänskap och ger harmoni i relationer.
Den främjar framgångar och erkännande och är en stor hjälpare för dig som driver eget företag och en självklar komponent i kristallnät för framgång och pengar.

Larimar verkar lugnande, lindrar stress, positiv livssyn och balans.
Larimar är en sten som hjälper dig att använda kraft och kunskap klokt och hjälper dig tala med sanning från hjärtat klart och tydligt.
Det är en lugnande sten som lindrar både stress, apati och depression. Meditera med den dagligen över hjärtat, halschakrat eller tredje ögat tills du känner att du återfått balans.
Larimar ger en positiv syn på livet och på andra, i synnerhet de som tenderar att vara väldigt kritiska mot andra. Den ger klarhet åt livet här och nu och hjälper dig se de saker som behöver förändras.
Larimar återfinns endast i Dominikanska republiken i Västindien.

Larvikit verkar grundande, skyddande och hjälper dig att skärpa din intuition så att du blir den bästa versionen av dig själv.
Om du vill veta dina innersta önskningar/behov så är Larvikit en fantastisk sten. Lägg den gärna i din ficka. Stenen är också bra mot negativitet.
Larvikit lär ut vikten av rätt “timing” och hjälper till att balansera de naturliga cyklerna i ditt liv.
Den ger dig också möjlighet att ta beslut utifrån ditt sunda förnuft och magkänsla istället för att dina känslor ska få styra.
Är du nervös så lugnar och stabiliserar den ditt nervsystem.

Lavasten även kallad Basalt sägs ge styrka och mod, verka ångestdämpande, kan främja förändring och lär ge positiv energi och rena från negativitet
Lavasten lär rena auran från negativitet. Detta sägs vara en sten för den som upplever ångest och depression eftersom den kan lätta upp ett mörkt sinne och tillåta dig att se ljuset i tunneln. Lavasten sägs även ge styrka och mod som i sin tur kan möjliggöra stabilitet vid förändringar i ditt liv.
Bär gärna lavasten i perioder du upplever att mörka moln hänger över dig, detta då den lär skingra negativitet och ge positiv energi. Den sägs stötta och lätta upp ångest och depressioner. Lavasten kan hjälpa dig att genomgå perioder av förändringar och lär vara din goda vän genom dessa förändringar!

Lemon Jade står för känslomässig balans, attraherar överflöd och och förstärker kreativitet och intuition.
Denna sten tillhör Jadeit familjen och upptäcktes långt senare än Nefrit vilket är en av stenarna som Jade består av. 

Leopard Skin Jaspis är en schamansten och står för astralresor, harmoni, djurkommunikation och läker kronisk smärta.
Det är en sten för kommunikation med djurriken, både på det fysiska och det andliga planet. Den är mycket användbar inom Schamanism eftersom den hjälper dig att upptäcka personliga totemdjur och hjälper dig att förstå hur du ska arbeta med dem. Den underlättar astralresor och andra utomkroppsliga resor och är en kraftfull sten för beskydd.
Den attraherar harmoniska vibrationer till din existens och omständigheter och personer som bidrar till din personliga tillväxt. En varning dock om du inte är beredd att möta utmaningar för de kan upplevas som både positiva och negativa. Det är därför de får dig att växa!
Leopardjaspis har en mycket helande energi och hjälper de som upplever kroniska hälsoproblem. Den är en viktig del i en medicinpåse och mycket lämplig i utlägg av kristallhealing på kroppen.

Lepidolit (lila) sägs ge känslomässig balans, stresslindring, hjälpa dig i förändring och nystart och verka renande.
Lepidolit sägs vara en sten för nystart som kan hjälpa dig som vill ändra gamla livsmönster och sägs ge hopp och ljus över en situation som känns hopplös. De sägs hjälpa dig i övergången mot förändring och minska den stress som kan komma i samband med förändringar.
Lepidolit kan innehålla spårmängder av ett stämningsstabiliserande ämne vilket sägs göra de mycket lämpliga för att uppnå känslomässig balans. De sägs ge inre frid och kan synliggöra orsaker till smärtsamma erfarenheter. Lepidolitens lugnande energi lär kunna användas av de som lider av posttraumatisk stress och kan lugna barn och vuxna med svårigheter att hejda impulser, koncentrationssvårigheter på grund av stök och miljö samt sömnproblem.

Lepidolit (gyllene/gul) balanserar dina energier och hjälper du att väcka din styrka och nå dina riktigt mål i livet. Det är en upplyftande kristall som för med sig positivitet. Kristallen hjälper dig att reflektera över dina inre kvalitéer och tillåter ditt sinne och din kropp att läka.

Mahogny Obsidian är en brun-och svartfläckig variant av obsidian och delar många egenskaper med svart obsidian. Den är mjukare i natur och ger styrka, beskydd, en känsla av syfte och stimulerar växande på alla plan. Den stärker auran och hjälper dig få ett bra energiflöde i sakralchakrat och solar plexus. Därför ger den en inre harmoni.

Maifan/Maifanite sägs ha egenskaper att förbättra hälsa och lycka. Den har använts som en amulett för att bevara sin ungdom sedan antiken. Den används även som en skyddande sten för att upprätthålla en god anda.

Malaysian Jade är en Kvartsit som är vit eller grå och som huvudsakligen består av Kvarts. Kvarts drar ut negativ energi, och den leder och förstärker positiva energier.

Malakit står för upplyst ledarskap, självkontroll, framgång, självförtroende och beskydd.
Malakit stärker självdisciplinen och självkontrollen och hjälper dig gå mot ditt hjärtas högsta mål. Den hjälper dig att hålla fokus i dina projekt, speciellt de dom är i linje med ditt hjärtas önskan och ditt själsändamål.
Den skyddar mot negativa energier och föroreningar som finns i både atmosfären och energifältet. Den skyddar mot strålning av alla slag och skyddar mot elektromagnetisk strålning. Den verkar också läkande på jordens energifält.
Ställ en Malakit på ditt skrivbord för att eliminera negativa energier från omgivningen, även de som kommer elektroniskt (e-post, telefonsamtal osv.)
Den stärker kontakten och hjälper dig att kommunicera med Ärkeängel Rafael. Håll kristallen över hjärtat eller sitt med den i händerna när du vill ha kontakt och kalla på honom.

Mookait står för jordenergi, självkänsla, självuttryckande, motivationsstärkande och verkar fokuserande.
Mookait är en jaspis som har stark anknytning till elementära jordkrafter. Den stärker självkänslan och förmågan till fullständig självuttryckande och låter dig blomma ut i din fulla potential.
Mookait hjälper dig se den sanna sanningen och hjälper dig att övervinna hinder genom att se den sanna anledningen kring det som stoppar dig. Den höjer motivationsnivån och hjälper dig att lösa problem.
Har du svårt att koncentrera dig så är Mookait ett bra hjälpmedel, i synnerhet på arbetsplatser där man sitter i öppna kontorslandakap med många distraktioner.
Mookait bär på djurens instinkter och skärper dina sinnen och hjälper dig fatta snabba beslut. Den hjälper dig ”veta” rätt ritning och rätt beslut.

Morganit kallas “kärleksstenen” av många och lockar till sig kärlek och hjälper till att upprätthålla den. Morganit aktiverar hjärtchakrat och kopplar oss till gudomlig ovillkorlig kärlek. Att hålla en Morganit ger en känsla av djup fred och glädje. Morganit är en väldigt mild sten som möjliggör enkel och mild frigöring av känslor, “som en ängel som håller mitt hjärta.” Gillar du Rosenkvarts så kommer du att älska Morganitens långsamma, mjuka öppning som rör sig i den takt som din egen energi behöver. Morganitens klara och rena hjärtenergi underlättar smärtan från gamla känslomässiga sår och glömda trauman. Ouppfyllda känslomässiga behov och outtryckta känslor tas fram av Morganit när den vårdar den känslomässiga kroppen. Morganit uppmuntrar tålamod och vördnad för livet och allt levande, och framkallar kärleksfulla tankar och handlingar och håller användaren centrerad i kärlek.

Mossagat står för stabilitet, jordning, uthållighet, överflöd, lugnar stress och panikattacker.
Mossagat är en sten för den som odlar, den stärker jordningen och uthålligheten och ökar känslan av överflöd. Den stärker kontakten med naturen och moder jords bördiga mylla. Lägg den bland växterna för att stimulera tillväxten och för att hålla växterna friska.
Mossagat drar till sig överflöd och rikedom och hjälper den som har en nystartad verksamhet eller den som önskar bli rekryterad eller bli befordrad.
Står du inför en förlossning hjälper den dig igenom. Bär den på dig under hela förloppet. Tejpa den gärna på kroppen över livmodern.
Mossagat jordar och lugnar och synkroniserar dig med naturens tidlösa flöde. Meditera med en mossagat i varje hand, gärna i skogen. Vid panikattacker kan du hålla en sten i din vänstra hand och andas långa djupa andetag samtidigt som du föreställer dig mossagatens lugna energi flöda upp genom armen och omsluta hjärtat.

Mystisk Topas står för självkännedom, acceptans, storhet och framgång.
Topas generellt är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Den stimulerar individualitet och kreativitet, stödjer din tillit till dina egna beslut. Topas är en sten som transformerar negativitet till kärlek och glädje. Den hjälper oss att se ”den stora bilden” och att lita till universum och den kraften i det oändliga.
Mystic Topaz, som den heter på engelska, är en klar vit Topas behandlad med mineralet titan genom en ångprocess som ger kristallen dess mystiska färgskimrande utseende.

Månsten står för fertilitet, intuition, drömtydning, beskydd under resor och självupptäckande.
Månsten är en sten för de som reser mycket, speciellt på natten eller över vatten och skyddar mot olyckshändelser. Den hjälper dig också till självupptäckande och stärker intuitionen.
Månsten hjälper dig söka sanningar genom drömmarna och hjälper dig i din personliga tillväxt. Den öppnar hjärtat och är en sten för kärlek och erotik, den stimulerar kundalinienergin och ökar sexuella lustar och fertiliteten. En perfekt sten för dig som vill bli gravid!
En fantastisk sten för nyförälskade och en tröstande talisman för de vars kärlek inte accepteras av omgivningen. Den stärker den inre styrkan och balansen genom att ställa in kroppen i samklang med månens cykler.

Månsten (grön) står för scykler, gudinnesten, klärvoajans, fertilitet och förlossning.
Grön Månsten saga vara “gudinnans sten” som hjälper oss att nå den feminina jordenergin. Den skänker känslomässig balans och lindrar överkänslighet och stress. Den förstärker klärvoajans och kontakten mellan månen och jorden. Den hjälper oss att uppskatta livets oändliga livscykler och att bättre förstå att vid varje ände börjar också något nytt.
Grön Månsten sägs stärka hormonbalansen och hjälpa PMS och klimakteriebesvär. Den sägs ha en gynnsam effekt på kroppens vätskebalans och främja fertilitet, befruktning, graviditet, förlossning och amning.
Månsten är en av de starkaste kristallerna för fertilitet och i synnerhet för kvinnor som försöker bli gravida och under hela graviditeten. Den ökar den kvinnliga energin och kärleksenergin och underlättar naturlig befruktning. Den hjälper också den som har problem under menstruationen och lindrar eventuella problem genom att den balanserar de kvinnliga hormonerna.

Månsten, Regnbågs står för gudomlig vägledning, yin-energi, nystart, beskydd och reflektion.
Den kan höja vår vibrationsfrekvens för att skapa en jämnare övergång vid meditation. Det är en sten för nystart som hjälper oss att se framåt och lämna det förflutna bakom oss. Den lugnar det fysiska sinnet från ”brus” och hjälper oss fokusera på det som är viktigt just nu. Den hjälper oss vara i nuet och att komma ihåg vår sanna natur.
Regnbågsmånsten är en sten av intuition och insikt som hjälper oss att synkroniseras med alla olika cykler vi upplever i livet. Den hjälper till att balansera den emotionella kroppen, särskilt alla aggressiva tendenser hos både män och kvinnor. Den kan vara lugnande och bra för att lindra stress.
Fysiskt sägs månsten främja befruktningen genom att hjälpa alla aspekter av reproduktionssystemet. Den lär ha en balanserande förmåga på hormon- och menstruationscykler. Månsten är också känt för att hjälpa till med matsmältningssystemet, inklusive levern, och kan hjälpa till att absorbera viktiga vitaminer och mineraler.
Månsten är en av de starkaste kristallerna för fertilitet och i synnerhet för kvinnor som försöker bli gravida och under hela graviditeten. Den ökar den kvinnliga energin och kärleksenergin och underlättar naturlig befruktning. Den hjälper också den som har problem under menstruationen och lindrar eventuella problem genom att den balanserar de kvinnliga hormonerna.

Månsten (svart) står för gudomlig vägledning, yin-energi, nystart, beskydd och acceptans.
Månsten ökar kontakten till det Gudomliga och öppnar upp för vägledning från högre energier och civilisationer. Svart månsten stärker energin för nyskapande och är en perfekt sten att använda vid nystarter och nya projekt. Bär den med dig under tiden av nystart och meditera med den så ofta du kan under perioden för att få vägledning.
Använd svart månsten vid nymåneceremonier för att släppa gamla mönster och övertygelser som inte längre gagnar dig och manifestera en ny verklighet.
Svart månsten har en skyddande energi som repellerar negativ energi genom att omvandla den till en mer positiv energiform. Den hjälper dig att acceptera nuet som det är och att hantera den livsresa du är på i nuet men också att styra vart du är på väg. Den ger dig det mod du behöver för att gå vidare med självförtroende, självtillit och mod.
Månsten associeras med en feminin energi och med kroppens yin-energi. Den synkroniserar kvinnans reproduktiva cykel med månens rytm. Det är en bra sten att ha med vid förlossningar eftersom den hjälper den naturliga processen.
Månsten är en av de starkaste kristallerna för fertilitet och i synnerhet för kvinnor som försöker bli gravida och under hela graviditeten. Den ökar den kvinnliga energin och kärleksenergin och underlättar naturlig befruktning. Den hjälper också den som har problem under menstruationen och lindrar eventuella problem genom att den balanserar de kvinnliga hormonerna.

Nefrit eller Nephrit, latin Nephritis från grekiska nefros vilket betyder njure, är ett mineral som populärt kallas jade. Det populära namnet delar den med Jadeiten.
Nefrit är lugnet i stormens öga. Den hjälper dig våga släppa in glädje i livet och att omfamna dem. Den hjälper dig på samma våglängd som energin av sant överflöd och att manifestera den till en frekvens på materiell nivå. På samma gång så balanserar den egot och förhindrar girighet.
Den är mycket balanserande och balanserar nervsystemet och hjärtrytmen. Den läker skuldkänslor och balanserar behovet av att vara till lags.

New Jade står för balans, regression, kundalini, mediala förmågor och inre seende.
New Jade är en Serpentin med väldigt mjuk och fin energi. Den balanserar känslorna och hjälper dig ta kontroll över ditt liv. Den lindrar ångest och ger en positiv syn på framtiden och hjälper dig släppa rädslor för förändringar som håller en tillbaka.
Den är bra vid meditationer när man vill söka djupare inåt eftersom den aktiverar inre seende och mediala förmågor. Den är också användbar vid regressionsresor för att söka tidigare liv och tidigare minnen och försöka förstå gammal karma.
Den sägs ha renande och avgiftande egenskaper och lär lindra missbruk och abstinens. Den lär reglera cellförnyelse och rena blockerade energiknutar längs kundalinikanalen.

Obsidian (svart) absorberar av negativ energi, ger beskydd, konfliktlösning, hjälper till vid missbruksproblem och är en ritualsten.
Svart Obsidian är den ogenomskinliga varianten av vulkaniskt glas (den genomskinliga varianten kallas Apachetår).
Obsidian har sedan urminnes tider använts både som vapen och vid olika magiska ritualer. Det är en beskyddande sten som bärs för att skydda mot negativa projektioner och från individer som dränerar. Den skyddar mot jordstrålning och kan gärna användas för att skapa avskärmande fält i hemmet.
Obsidian hjälper vid konfliktlösning. Den hjälper dig att utveckla din intuition samtidigt som den jordar. Svart Obsidian är en sten för konfliktlösning och absorberar negativa energier och kan inte renas från dessa, när kristallen är full kommer den att spricka och bör då återföras till jorden och begravas.
Kristallerna rensar blockeringar som orsakas av blodrelaterade åkommor och kan också användas för missbruksrelaterade avgiftningar.
Tänk på att Obsidian behöver renas då och då om den används intensivt eftersom den annars kan spricka.

Ocean Jaspis står för känslomässig balans, lindrar stress, empati, tålamod och ansvar.
Den lindrar stress och ger lugn. Det är en fantastisk sten för de som vårdar och tar hand om andra eftersom den hjälper dig känna ansvar och empati, utan att förlora distansen och förmågan att vara objektiv.
Använd Ocean Jaspis som en talisman för tålamod och när du behöver avlägsna känslomässiga blockeringar. Arbetar du inom vården eller liknande hjälper den dig behålla din mentala och känslomässiga balans.

Onyx kan skapa ny kraft och styrka, där den sägs hjälpa till i svåra situationer och utmaningar. Onyx lär ha stora beskyddande egenskaper som kan absorbera och omvandla negativa energier till nya positiva energier. Onyx sägs läka emotionella sorger och sår från tidigare liv. Denna underbara sten sägs även ge styrka och ett ökat självförtroende, simulera till ärlighet och intuitiva förmågor. Onyx kan hjälpa till vid rädslor och andra bekymmer som håller dig tillbaka, den kan även främja och ge stöd i att ta genomtänkta och bra beslut samt hjälpa till i sökandet av en meningsfull tillvaro. 

Onyx, grön (även kallad grön marmor) har en lugnande kraft och lindrar spänningar, stress och oro.
Den ger en positiv energi, ett starkt mentalt stöd och hjälper dig att ta kloka beslut under tider av svårigheter. Grön Onyx ger dig mod att tala och våga säga din mening. På så sätt hjälper den dig att öka din självkänsla. Grön Onyx symboliserar vila och renhet.

Opal stärker vår individualitet och personliga utryck och hjälper oss att acceptera och förändra personlighetens sämre sidor. Den stimulerar den kreativitet som ryms inom oss och ger oss inspiration och fantasi att skapa vår framtid med.Opal är en lugnande och avstressande sten. Placera den över spända muskler för att lösa upp. Lägg den på ditt arbetsbord eller håll den i vänster hand för avstressning. Den lugnar också vid ilska och rädsla. Den är grundande. Opal är en kärlekssten. Den process av kärlek till sig själv, som Rosenkvarts initierat, bearbetar Opal för att kärleken skall kunna riktas vidare utåt. Detta innebär att lära sig släppa taget om gammal sorg och rädsla samt oro för framtiden. Opal är en sten som ger känslomässig jämnvikt till hjärtat på samma sätt som Fluorit balanserar intellektet.
Fakta: 
Det är en ädelsten som består av amorf vattenhaltig kiseldioxid. Färgspelet i opalen kommer sig av små kulor av kristobalit på en tiotusendels millimeter i diameter. Detta innebär att mineralet inte helt är amorft. Man skiljer på opal på svart grund och opal på vit grund. Den svarta är mer sällsynt än den vita och är därför mer värdefulla. De är trots sitt namn inte svarta, utan glittrar i regnbågens alla färger mot en skönjbar svart bas.
Opaler innehåller vatten, som med tiden kan försvinna ur stenen. Stenen innehåller upp till 30 % vatten och när det är borta, spricker stenen. Man kan smörja in stenen med vatten eller olja för att förhindra att den torkar ut. 

Opal, (grön) står för återhämtning, välstånd, meningsfullhet, klarhet och förnyelse.Grön Opal är renande och föryngrande och ger energi och snabb återhämtning från sjukdom, utmattning eller mental ångest. Den hjälper dig filtrera information och ger dig klarhet i hjärtat och sinnet. Den hjälper dig att få mening i vardagen och ett andligt perspektiv så att du kan få återhämtning. Grön opal höjer energierna för välstånd och överflöd.
Det är en starkt avgiftande sten som stimulerar kroppsvätskorna, levern och njurarna och stimulerar fortplantningsorganen.
Nontronite hittar man ofta tillsammans med grön opal och detta är en sten för universums ”timing” som hjälper dig följa flödet som leder dig till de mål som passar din själs syfte.

Opal (gul) ökar på ens viljestyrka och självsäkerhet. Energin hjälper till att stödja kronchakrats och solar plexus chakrats energier så att man kan integrera sin personliga vilja med den gudomliga viljan, som förbättrar ens mentala processer som gör en mentalt fokuserad.
Gul Opal sägs ha en upplyftande och återupplivande effekt, men är även känd för att förstärka befintliga känslor. Gul Opal kan uppmuntra uppfinningsrikedom och kreativitet. Det är en fantastisk sten för att ta bort blockeringar, särskilt de som begränsar personlig tillväxt. Gul Opal sägs även öka den psykiska förmågan.

Opal (rosa) står för känslomässig läkning, stresslindrande, änglakommunikation och livsglädje.
Rosa Opal är en variant av opaler som är mer opaka och bär inte opalens ”eld”. Det är en livsbejakande sten som hjälper dig att få tillbaka glädjen i ditt liv. Använd Rosa Opal när du behöver bli av med gamla mönster som inte längre fungerar för dig, samt ge dig inblick i sätt som hjälper dig att förbättra ditt emotionella, andliga och intellektuella jag.
Den håller dig lugn och centrerad och hjälper dig på vägen mot nya mål med självförtroende och med kärlek. Den lindrar traumatiska hjärtesorger och löser upp stress och spänningar.
Rosa opal lindrar ångest och rädslor och hjälper dig hålla känslorna under kontroll och är mycket användbar i situationer där man känner sig sårbar.
Den öppnar för kommunikation med änglavarelser och hjälper dig att kommunicera med hjärtat. Den är också hjälpsam vid resor i tidigare liv där försoning, acceptans och känslomässig läkning är nödvändig.
Rosa Opal lugnar irriterad hud, använd gärna i oljebaserade elixir som edan smörjs på det irriterade området. Den hjälper vid problem med lungor, hjärta, lever och mjälte. Tänk på att opal innehåller vatten, så lämna dem inte i solljus eller i vatten för då kan de bli spröda och gå sönder.

Opal (kaffe/svart) är en skyddsten som sägs ge framgång i affärer får idéerna at flöda. Den sägs även kunna förutspå framtid och bringa lycka.
Samtidigt som den stimulerar din dynamiska kreativitet så hjälper den dig att nå och uttrycka ditt sanna jag.  Svart Opal kan både reflektera och absorbera då den kan plocka upp känslor och tankar som den förstärker och sedan skickar tillbaka.

Opalit är användbar för att förbättra kommunikationen på alla nivåer. Den hjälper till med tolkningen när man får olika budskap och hjälper till att verbalisera inre känslor. Opalit hjälper till att stabilisera humörsvängningar, lindrar depression och minskar aggressivt beteende.
Orca Agat bär på lugnande och stabiliserande energier. Den hjälper dig att få förståelse, hitta förlåtande och stärka din självkänsla som kan få dig att försonas med dig själv. Denna Agat arbetar för kommunikationen både inom dig och din omgivning.
Den hjälper dig att hitta tillbaka till kontrollen över dig själv genom att få dig att öppna upp för ditt inre. Den skapar balans och får dig att lyssna till ditt sanna inre vilket stärker ditt självförtroende och din självkänsla genom att blockera negativa tankar och tvivel på dig själv.

Oxöga kallas även för röd Tigeröga och står för Jordande, stärkande, självständighet, frigörelse och livskraft.,
Oxöga ger vibrerande energi och vitalitet. Den stärker självständighet och är mycket jordande. Den hjälper den som vill lära sig att stå stark på helt egna ben. En bra sten för ungdomar som flyttar hemifrån och för individer som separerat och ska stå på egna ben.
Det är en sten för överlevnad och hjälper under svåra tider när man känner att livet är övermäktigt som även främjar hälsan och livskraften.

Fortsättningen kommer här https://nymphbypamela.se/sidor/stenbetydelser-p-o