Stenbetydelser A-J

Tänk på att stenar är en naturprodukt och är inte helt släta eller fria från sprickor.
Man ska inte bada eller duscha med sina smycken då de kan förlora färg eller i värsta fall lösas upp (det stämmer).
Klicka gärna på länken och läs om hur du ska rena och hantera dina stenar https://kristallakademin.se/5-satt-att-rena-och-ladda-stenar-och-kristaller/


Afrikansk Blodsten (också kallad Seftonit) främjar en känslomässig tillväxt och mognad och ger balans när vi upplever stress.
Generellt motverkar den negativitet i livet, och ger oss ibland insikten att det är bättre att dra tillbaka än att illa fäkta.
Seftonit är en form av blodsten, en grågrön jaspis med röda fläckar. Den hjälper oss att stimulera vår känslomässiga tillväxt och ger oss balans när vi upplever stress. Den hjälper till att lugna vårt sinne och tar bort förvirring för oss. Medan Seftonit ger oss inre styrka och mod, hjälper den oss också att undvika farliga situationer genom att hjälpa oss att känna igen när vi antingen behöver göra ett strategiskt tillbakadragande eller vara mycket mer flexibla. Seftonit eliminerar negativiteten runt oss och hjälper oss att föra in andlighet i vår vardag. Den grundar / skyddar oss och hjälper till att fördjupa vår visdom och känslighet för när vi behöver begära inre vägledning. Seftonit hjälper klärvojans och stimulerar våra drömmar. Seftonit förbättrar både vår kreativitet och vår intuition och hjälper oss också att göra det bästa av våra talanger och förmågor.
Fysiskt sägs Seftonit vara fördelaktig för hjärtat och även för vår blodcirkulation.

Afrikansk Turkos är egentligen precis som den gula turkosen, inte en Tuirkos, utan en Jaspis. Den går under smeknamnet "evolutionsstenen". Den verkar för att öppna upp sin bärare till sitt ämnade livssyfte. Den används för att stärka självförtroendet, självtilliten och utstrålning samt självrespekten. Stenen hjälper också till att öppna upp för nya idéer, upptäcka nya möjligheter och prova nya vägar. En utmärkt sten för alla som önskar uttrycka sig kreativt, artistiskt och personligt.

Agat (generellt) står för harmoni, koncentrationsförmåga, stabilitet och inre läkning.
Agat balanserar och skapar harmoni mellan kropp, själ och sinne. Den renar och stabiliserar auran och eliminerar negativ energi. Förbättrar koncentrations- och uppfattningsförmågan. Lugnar och läker inre sår och spänningar samt skapar en känsla av trygghet.
Använd under meditation för att få sinnesro och för bättre koncentration. Bär den på dig dagligen eller skapa ett kristallnät. Drick gärna som kristallvatten för att känna harmoni, trygghet och lugn.

Akvamarin står för kommunikation, lugnande, kompromiss, konfliktlösande, medialitet, mod, frid och rening.
Akvamarin hjälper dig att övervinna rädslor inför att tala och den är synnerligen hjälpsam för lärare och för den som ska tala inför publik eller leda en presentation. Den hjälper dig formulera dig från ett högre medvetande och att formulera dig med tydlighet och övertygelse. Den hjälper dig också att hålla tillbaka ilska i pressade situationer så att du kan uttrycka dina känslor och dina åsikter på ett konstruktivt och balanserat sätt.
Akvamarin stärker medkänslan för andra individer, den främjar måttlighet och att ta ansvar för sina handlingar. Den hjälper dömande människor att vara mer toleranta och hjälper den som är överväldigad av ansvar att finna ordning i kaoset. Den främjar ett rättvist beteende och leder mot kompromisser i förhandlingar. Den ger tyst mod och tydliga motiverade ord i konfrontationssituationer. I ett kärleksförhållande hjälper den två individer med olika livsstil att leva tillsammans i harmoni.
Akvamarin hjälper dig som tidigare haft problem med missfall och kan vara en bra sten att bära under hela graviditeten. Den hjälper kroppen genom hela graviditetsförloppet och avlägsnar eventuella motstånd. Den hjälper också att avlägsna känslomässigt bagage som kan ligga som mentala hinder som manifesterats i kroppen och skyddar mot negativitet som kan skada både mor och bebis.

Amazonit står för sann kommunikation, harmoni, medvetenhet, hopp och vänlighet.
Amazonit hjälper dig att kunna uttrycka dina sanna tankar och känslor utan att bli överväldigad. Den hjälper dig att se problem ur andras perspektiv och hjälper vid medling mellan två parter.
Den är ett stöd för den som känner sig ensam och övergiven och är en stor hjälp i ett svajigt förhållande genom att den hjälper dig uttrycka dig sanningsenligt och från hjärtat.
Amazonit motar bort negativ energi och aggresivitet. Den ökar känslan av välstånd och attraherar även detta. Har du ett företag hjälper den dig att kommunicera din passion med hängivenhet. Den är i samklang med universums energier som ser till att du befinner dig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Ametist står för beskydd, lindrar missbruk, gudomlig kontakt, drömmar, frid, kärlek och lycka.
Den bärs som skyddsamulett - skyddar mot olika slags frestelser och beroenden.
Ametist är en högt andlig sten, verkar direkt genom kron chakrat. Den har en stark healing energi, är lugnande och rogivande för både tankar och känslor. En naturlig stressbortagare. Den stärker ditt andliga jag, och bistår dig i din andliga utveckling.
Tar bort negativa energier, och ersätter dem med positiva energier.
En mycket avslappnande sten, sägs vara bra vid insomningsbesvär, hjälpa mot huvudvärk.
Ametist är en ”allhelare” som skapar balans i både den fysiska kroppen, de eteriska kropparna och mentalt. Alla bör ha ett ametistkluster stående hemma, den renar sin omgivning och skapar en harmonisk helande atmosfär.
Den skyddar mot paranormal skada och illasinnade avsikter genom att skicka energin ut i universum efter att ha förvandlats till en positiv och kärleksfull energi.
Ametist lugnar sinnet och stillar ett överaktivt sinne. Har du svårt att sova så lägg ett kluster vid sängen. Överaktiva barn lugnas av dess vackra energi.
Ametist hjälper den som har missbruksproblem (alkohol, mat, socker, droger mm.) genom att hjälpa dig identifiera roten till beteendet. Den hjälper dig se din del i problemet och att ta ansvar för dina handlingar. Den hjälper dig komma över känslan av att vara offer så att du kan ta kontroll över ditt missbruk istället.

Ametist, band eller Drömametist och Chevron. Band Ametist är en blandning av Ametist och vit kvarts som även kallas Chevron beroende på hur mönstret ser ut i stenen.
Randig Ametist anses ha samma egenskaper som vanlig Ametist men det sägs att den även har förmågan att föra samman själsfränder. De vita ränderna i den randiga ametisten ger den ett mjukare utseende och många upplever att dess energi är mjukare och mildare. Den randiga ametisten har använts magiskt i sovkuddar och för beskyddande påsar till hemmet.

Ametrin står för mental och andlig klarhet, kreativitet och lösningar och sägs ge harmoni och balans.
Ametrin är en magisk kombination av Ametist och Citrin. De lär vara mycket kraftfulla i sin kombination och kan förbinda fysiska och andliga riken. De sägs förbättra kreativitet och lärande och kan hjälpa den som behöver komma fram till kreativa lösningar på svåra problem som både kan vara arbetsrelaterade eller personliga.

Ammolit är en sten för mirakel, för det oväntade, önskade och välsignade att ta plats på jorden.
Öppna dina sinnen och ditt medvetande och håll dem öppna. Mirakel händer varje dag, men vi måste se dem. När du ser att ditt liv är fyllt av mirakler skapas en känsla av tacksamhet och förundran inom dig. Den hjälper dig att attrahera det som är rätt för dig in i ditt liv och att säga nej till det som inte passar dig. Du lär dig navigera med integritet och närvaro. 

Ammonit har en kraftfull jordande energi. Den absorberar kosmisk energi över tid och rum och stimulerar livskraften inom var och en.
Ammoniter används ofta för att aktivera Kundalini kraften. Ammonit har en mycket kraftfull jord healing kraft, och symboliserar evighetens förändring och mirakel. Ammonit lagrar kosmisk energi för alltid. Rensar ut all negativ energi, och filtrerar bort den och ersätter den med ny positiv energi.

Angelit står för medvetenhet, beskydd och kommunikation på alla nivåer.
Angeliten är en symbol för den uttalade, manifesterade och kommunicerade kärleken till ljuset i världen. Den sägs skapa eller förstärka kontakten med änglar och ditt skyddstotem.
Den är skyddande och kan hjälpa till att öppna för kanaliserade budskap.
Angeliten symboliserar din inre röst, ditt hjärtas röst eller din inre mentor eller andlige vägledares röst.

Apachetår även kallad Isobsidian står för Jordning, känslomässig läkning, förlåtande och beskydd.
Den läker gamla sår som uppstått genom svek eller andra trauman. Den ökar också förmågan att känna igen riskfyllda situationer där du känslomässigt kan råka illa ut. Hjälper dig att förlåta och att gå vidare. Absorberar negativ energi och används vid spirituellt arbete för att jorda dig när du jobbar på höga frekvenser och för att behålla ”fotfästet” så att du undviker yrsel och minnesförlust.

Apatit står för självkontroll, balans, självuttryckande och kreativitet.
Blå apatit hjälper dig som vill kontrollera ditt matintag och att behärska hungern i en viktkamp. Bär den på dig hela dagarna för att behålla balansen i jobbiga stunder.
Den renar och balanserar auran och rensar blockeringar. Den är synnerligen bra i kristallutlägg som gäller chakrabalans och för att balansera yin och yangeneregier.
Blå apatit stärker manifesteringar och hjälper dig på vägen mot att nå ditt resultat. Den ger klarhet i sinnet och förstärker förmågan till självuttryckande på alla nivåer. Det är en fantastisk sten för konstnärer och författare och andra kreativa yrken.
Fysiskt så är apatit mycket helande på kroppens meridianer, organ och endokrina körtlar. Den stärker tänder, ben och brosk om den tas som elixir eller kristallvatten och den kan också lugna rädslor inför ett tandläkarbesök.

Apofyllit står för beskydd och verka stresslindrande, universell kontakt och ökad intuition, öppnar upp för klärvoajans och andlig kommunikation.
Den lär öppna upp för interdimensionell kommunikation och kan hjälpa dig i framtidsplanering genom att öppna ditt sinne och ditt seende så att du får möjlighet att se allt med tydlig säkerhet. Det sägs vara en otroligt bra kristall i kristallnät där man vill dra till sig hjälp i olika frågor.
Apofyllit sägs hjälpa till att reglera kroppsfunktioner och att förbättra minnet. Som elixir sägs den stärka behandlingar av allergier och astma. Den lär minska stress, ångest, rädslor och oro, och kan med fördel placeras i hemmet då den sägs höja andligheten och vibrationerna av kärlek och fred.

Aragonit står för aurabalansering, känslomässig healing, tålamod och självdisciplin.
Den påverkar samtliga chakra och är en sten som balanserar hela auran samtidigt som den stimulerar all slags kommunikation, både på det fysiska planet och på högre nivåer.
Aragonit ökar förmågan till behärskning och tålamod och hjälper energiflödet från de nedre chakrana till de högre chakrana och ger dig en trygghetskänsla i överflöd och en känsla av ansvar. Den ökar tillförlitligheten i dina åtaganden mot dina framtida mål så att du känner en trygghet i vetskapen om vart du är på väg.
Sitt gärna med en Aragonit i händerna under meditation för att föra jordens energi uppåt genom din energikanal för att ge dig fysisk och känslomässig healing. Aragonit hjälper dig att befria dig från negativa mentala och andliga problem och leder dig mot ett produktivt och positivt liv.

Astrofyllit talar om livets myriader av möjligheter och den inre potential som finns inom dig och oss alla. Det är dags att starta din livsresa och låta dina möjligheter få plats i ditt liv. Det första steget är din egen inre sanning. Astrofyllit ska hjälpa oss att vara sanna mot oss själva.
Den har även kallats "Äktenskapsstenen" eftersom dess energi stöder oss att vara ärliga, trogna och 100% uppriktiga i ett förhållande.
Astrofyllit är underbar att använda vid astralresor, eller andra utom kroppen resor. Den guider och beskyddar när man som bäst behöver det. Ökar känsligheten och seendet därför mycket bra för de som arbetar med healing eller alternativa behandlingar.

Auralite frambringar en påminnelse om de positiva anslutningarna från jaget till andra varelser, levnadssätt, samt till platser som ger inre frid och lugn. Den ansluter till sin bärare som en tvillingsjäl, denna kristall lär ut att "allt är som ett". Den påminner om hur lika vi alla är trots yttre skillnader. Det är en sten som läser in sin bärares ande samt lyfter upp det som kan förbättras och det som kan dra nytta av healing eller rensning.
Auralite är en mycket eftertraktad healingsten då den sägs förstärka kontakten med vårt högre Jag och våra skyddsänglar. Den sägs också förstärka helandet av både själslig och känslomässig karaktär och hjälpa till att släppa på karmiska mönster.
Den innehåller 23 olika mineraler, främst ametist, citrin och grön kvarts, men även spår av Titan, Cacoxenit, Lepidokrosit, Ajoit, Hematit, Magnetit, Pyrit, Goetit, Pyrolusit, Guld, Silver, Platina, Nickel, Koppar, Järn, Limonit, Svalerit, Covvelit, Kalkopyrit, Gialit, Epidot, Bornit, Rutil och Malakit.

Aventurin (blå) är för dig som som behöver lugna dina tankar och fokusera på kreativitet och inre visdom. Den kan hjälpa dig att ge kraft åt din inre röst så att du kan höra vad det är du vill och behöver. Blå aventurin är även den en healingsten som hjälper dig att lyssna innåt på din kropp och dina behov och ditt hjärta.

Aventurin (grön) står för vitalitet, personlig tillväxt, självförtroende, hopp, helande och självkänsla.
Den har en stark förbindelse till jorden och det deviska riket, vilket ger en bättre förståelse och uppskattning av naturen och dess lugnande vibrationer på sinnet och kroppen. Det är en utmärkt sten som fokussten i kristallnät.
Den absorberar elektromagnetisk smog och skyddar mot miljöföroreningar.
Grön Aventurin hjälper dig genom förändringsprocessen och är en fantastisk kristall för ökad fertilitet. Använd den när du försöker bli gravid och i början av graviditetsförloppet när risken för missfall är som störst.
Grön Aventurin stimulerar energiskt den fysiska tillväxten av för tidigt födda spädbarn, småbarn och tonåringar. Det ökar övergripande vitalitet och förbättrar den intellektuella utvecklingen av barn som kämpar med skolarbete och destruktiv hyperaktivitet. Det hjälper vuxna med skriftligt arbete, maskinskrivning och datorfärdigher, och är till nytta för alla för att övervinna klumpighet.
Aventurin kan användas i elixir att dricka eller smörja på kroppen och är mycket användbar för att lindra eksem, rosacea, akne och andra hudproblem.
Aventurin är idealisk för att lugnande kraftiga temperamentväxlingar, och minskar gräl mellan par/makar.
För de som letar efter kärlek i sina mogna år kan grön aventurin användas som kärlekskristall i kristallnät som gäller kärlek och relationer eller på hjärtchakrat för att uppmuntra till kärlek senare i livet.
Grön Aventurin är en mycket positiv sten för studenter och ungdomar som står på tröskeln inför resten av sitt liv och är en idealisk studentgåva.

Aventurin (gul) sägs stärka din känsla för din egen identitet, den sägs kunna hjälpa dig som är överkänslig och inte tål kritik att känna dig lugn och avslappnad och inte oroa dig så mycket för din personlighet.
Det är en stark sten förknippat med solar plexus. Den hjälper dig att växa i din personliga kraft, stärker ditt självförtroende och självkänsla.
Förstärker din ekonomi och hjälper dig uppnå frihet och framgång.

Aventurin (lila) är en sten för manifestation genom aktion.  Lila Aventurin förstärker din kraft, och stärker dig mentalt för att klara det du har framför dig. Den inspirerar till kreativitet, och självförtroende och hjälper dig föra din projekt i mål.
Hjälper dig att sortera ut det som passar bäst för dig just dig. Stärkande och balanserande skapar självförståelse. Aktiverar och grundar dig.

Aventurin (orange/röd) står för överflöd, självvärde, självkritiserande, självkänsla, prana-energi, bestämdhet och positivitet.
Orange/Röd Aventurin skapar positiv attityd, avlägsnar hinder, synliggör möjligheter och ger kraft och styrka att föra saker och ting framåt.
Det är en sten som bringar tur och framgång och den hjälper manifestera önskan om nya möjligheter.
Den hjälper till att dämpa den inre kritiska röst som dömer och hjälper dig att stärka din självkänsla och självvärdet. Vid meditation hjälper den stilla tjattret som pågår i sinne, håll den i så fall i vänster hand. 

Aventurin (rosa) resonerar med det högre hjärtchakrat och för upp de känslomässiga händelser som kanske hindrar dig från att verkligen agera från ditt hjärta. Rosa Aventurin hjälper till att balansera kroppen och är ett underbart verktyg för meditation.

Azurit sägs ge andlig vägledning och kan hjälpa dig få en bredare inblick i tidigare liv,  öka intuitiva förmågor och lär ge insikter och ökat intellekt
Azurit sägs rensa bort spänningar och förvirring samt öppna sinnet för nya perspektiv. Den kan stimulera intellektet, väcka utvecklingen av psykiska och intuitiva förmågor och synkronisera den inre synen med andlig vägledning. Det kan användas för att förstärka drömmar, komma in i ett meditativt eller kanaliserande tillstånd, och sägs möjliggöra kroppsresor och där den även sägs se till att resan är säker.

Bandagat skyddar hemmet och arbetsplatsen från negativa effekter av nutida föroreningar och elektriska impulser.
Den är bra mot hudproblem och besvär med mage och tjocktarm och hejdar den brinnande längtan efter sådant vi inte kan få, en bra motvikt mot köplust

Bergskristall står för healing, kraft, klarhet, manifestering och kontakt med andevärlden.
Bergkristall (eller klar kvarts som är dess egentliga namn) är en av de mest användbara kristaller som finns. Det är en utmärkt allmänhelare för alla ändamål. Det förstärker helande energi och används för att utföra diagnostisk läkning.
Klar Kvarts ger klarhet på alla nivåer och är mycket användbar när man vill kommunicera med t.ex. sina guider och den förstärker mediala förmågor. Den stimulerar samtliga chakra och för både kropp och sinne mot ett upplyst tillstånd.
Kvarts är särskilt effektiv för att lindra kronisk trötthet, artrit, benskador, depression, diabetes, fibromyalgi och tarmproblem för att nämna några. Den stärker både mental och fysisk energi, uthållighet och fysisk styrka.
Klar kvarts är känslomässigt neutral och förstärker det sinnestillstånd man har för stunden vilket kan vara bra att veta. Du bör därför vara extra uppmärksam på dina tankar eftersom det du sänder ut förmedlas av klar kvarts, både på gott och ont.
Använd denna sten när du vill förstärka något i ditt liv, när du vill få kontakt med andevärlden eller skapa en länk till andra världar och när du vill förstärka kontakten med ditt högre jag, din själ. Perfekt för användning i kristallnät och för manifestering av en önskan.

Beryll är en ädelsten som sägs ha mening och egenskaper som kan få dina drömmar att gå i uppfyllelse.
Beryll är i familj med Akvamarin, Heliodor, Morganit och smaragd som alla lär vara fantastiska stresshanterare. De kan hjälpa dig att släppa onödigt bagage och ge dig självförtroende att ta nästa steg i din livsresa samt att låsa upp din verkliga potential och släppa loss din inre styrka!
Bär gärna Beryll på dig i perioder när du känner dig vilse eller när du har ett mål du vill uppnå och kan behöva hjälp på vägen. Använd gärna i kristallnät och magipåsar som handlar om din livsresa.

Blomsteragat ger sin energi till växande och utveckling. Den hjälper dig att blomstra, nå din fulla potential och går med dig hela vägen från frö till blomma. Glöm bort att tvivla på dig själv, glöm bort din rädsla och din brist på tillit. Kom ihåg att fröet vet inte hur dess blomma ska se ut. Det växer och utvecklas ändå i kraft och tillit. Blomsteragat är en perfekt sten för företagare som vill växa och blomstra sin verksamhet. Den passar även för de som påbörjar en ny väg, en ny resa, ett nytt jobb, ett nytt åtagande. Om du ska bilda familj, vill bli gravid och skapa nya positiva relationer i ditt liv passar blomsteragat som din talisman. 

Blue Lace Agat (blå Bandagat) eller Spetsagat står för kommunikation, klarhet, mod, bättre självförtroende och lugn.
Det är en Agat som är lugnande med mjuk energi. Den är läkande för halsen och frigör energier som ger mod vid blyghet och förmågan att uttrycka sina tankar och känslor och validera sina egna känslomässiga sanningar. Den programmerar den eteriska kroppen för kreativt arbete, genom att mjuka upp och lugna.
Blå Spetsagat är avslappnande för nacke och axlar och lindrar halsinfektioner och läker lymfkörtlarna samt motverkar också stamning. Den stärker bukspottskörteln och skelettet samt är infektionssänkande.
Den ger skydd, trygghet och säkerhet genom att lösa inre spänningar och motverkar mental stress och neutraliserar ilska. Det gör det också möjligt för oss att stå emot yttre påverkan i vårt sökande efter inre frid. Den uppmuntrar till en harmonisk, lugn och begrundande syn på livet. Den hjälper att balansera auran och energikroppen som skyddar oss eftersom den ger harmoni och genom detta stabiliserar vår hälsa.

Botswana Agat står för självförtroende, skydd och problemlösning.
Den stärker självförtroendet och hjälper till vid problemlösning. Anses skydda mot besvärjelser och trolldom. Bärs ofta som skyddsamulett mot "onda ögat".
Botswana Agat har en lugnande energi, hjälper dig komma igång efter sjukdom eller stillastående. Balanserar och lugnar samtidigt som den uppmuntrar dig att itu med de problem som finns omkring dig. Hjälper dig se allt klarare genom att fokusera på en sak i taget.

Brecci Jaspis är en sten för styrka och vitalitet. Ger mental klarhet och fokus. Stimulerar bas och sakral chakrat, renar och stabiliserar auran.
Tar bort negativitet, skapar trygghet och helhet.
Det är en sten för avgiftning och återhämtning speciellt efter sjukdomstillstånd.

Bronzit står för hopp, styrka, mod, skydd, ångestlindring och jordning.
Det är en mycket jordande kristall som skänker hopp när allt känns hopplöst. Den skingrar negativ energi, speciellt den som riktas mot dig från andra genom s.k. psykiska angrepp, genom att istället rikta energin tillbaka mot avsändaren. Bär den på dig eller meditera med stenen när du behöver lindra ångest som kommer när du står inför nya situationer eller för att avstyra negativ energi som riktas mot dig. 

Bumble Bee Jaspis lär skapa acceptans och självkänsla, sägs ge förändring, frigörelse och beslutsfattande.
Fysiskt sägs Bumble Bee Jaspis lindra magproblem, allergier, stärka nervsystemet, hjärt- och cirkulationssystemet.
Den sägs hjälpa dig att acceptera förändringar och att hitta nya möjligheter. Den lär höja självkänslan och beslutsfattandet utifrån magkänslan. Den sägs även vara en utmärkt följeslagare på ”livets resa” då den kan frigöra blockeringar som baseras på rädslor för att misslyckas.
Bumble Bee Jaspis är en underbar kristall för egenföretagaren, den som studerar eller projektledaren, då den sägs ge ökad kraft, uthållighet och inspirera till att fortsätta framåt trots eventuella motgångar och hinder. Den bör dock ej bäras direkt mot huden, då den får sina underbara och magiska färger från svavel och arsenik. Kan bäras med dig i en tygpåse eller placeras i närheten av den plats du ofta befinner dig kring.
Bumble Bee Jaspis är egentligen inte en ren Jaspis utan en kombination av vulkaniska mineraler som anhydrit, hematit, svavel, arsenik m.fl. Det är detta som ger den sitt karakteristiska och magiska utseende.
OBS! Denna sten bör absolut inte användas direkt i vätska om man till exempel vill använda den i elixir. Då den innehåller både svavel och arsenik bör den inte heller användas direkt mot huden, såsom i ett halsband eller armband och därför finner du den hos mig endast som trumlad eller i örhängen där den inte rör huden.

Bärnsten står för visdom, värme och ljusa krafter.
Den sägs också förmedla en varm, solig och vis energi som stimulerar kroppens självläkning genom transformation av negativ energi till positiv. Den kan sägs även underlätta knepiga val. Bärnsten sägs även stödja personlig kraft och organiskt ledarskap, att du växer genom utmaningar och leds av ljuset och de goda krafterna.

Celestin står för änglakommunikation, högre dimensioner, harmoni och ångestlindring.
Den har en hög vibration och är en kosmisk lärare. Den hjälper dig att resa till andra dimensioner och att kontakta änglavärlden. Den ger dig renhet i hjärtat och balans mellan kropp, sinne och själ och hjälper dig att hålla din aura ren och fri från störningar.
Celestin hjälper vid konfliktlösning och skapar en harmonisk atmosfär både i hemmet och på arbetsplatsen. Placera den där ni vistas mest. Celestin lockar fram individers rena och änglalika egenskaper och öppnar upp för en ren och sanningsenlig kommunikation.
Celestin stärker kopplingen till andliga väsen såsom gudinnor, änglar, naturväsen, guider och uppstigna och stärker kanalisering. Den hjälper dig att kommunicera med dessa genom din själs rena hjärta och med ett barns oskyldiga ögon.
Celestin bör inte utsättas för direkt solljus eftersom den då bleknar. Ladda den hellre i månljus.

Charoit står för andlighet, medialitet, motgångar, uthållighet och högre energiplan.
Charoit är en källa för tröst och uthållighet i motgång. Den hjälper den som är på väg tillbaka efter en traumatisk händelse, sjukdom eller andra motgångar. Den hjälper oss hitta vår sanna livsväg och att identifiera vårt högsta livssyfte i detta jordeliv och att tolka information från högre nivåer.
Charoit hjälper dig att identifiera de områden du behöver arbeta med för att uppnå din högsta potential. Den stärker intuitionen och din mediala förmåga och avlägsnar de hinder som finns för de som arbetar med healing i olika former.

Citrin står för manifestering, personlig styrka, mental klarhet, kreativitet, andlighet, och självkänsla.
Citrin är värmande, omhändertagande och stärkande. Det är den bästa stenen att använda för att uppnå allt av världslig karaktär i relationer, utbildning och i affärer. Det är en sten för överflöd och välstånd och hjälper dig att behålla det. Den hjälper dig att manifestera det du önskar och höjer din produktivitet. Den stimulerar generositet både hos dig och din omgivning. Arbetar du med försäljning hjälper den dig till bättre affärer.
Citrin tänder din inre gnista och låter dig skina, den stimulerar din föreställningsförmåga och hjälper dig att utstråla en attraktionskraft med hög frekvens.

Crazy Lace Agat står för för styrka, kraft och glädje, beskyddande och lugnande. Den stärker ditt självförtroende och absorberar känslomässig smärta, stärker dig att hitta de rätta besluten för att leva ett liv i balans med kropp och själ. Dess fina mönster symboliserar fantasin och därför har den effekt på tredje ögat då den stimulerar inre syn och intiutivt seende.

Dalmatiner Jaspis står för noggranhet, lugnande, djurhealing, stabiliserande och nyföretagande.
Dalmatiner Jaspis skärper förmågan att vara noggrann och hjälper dig att tänka över det du gör innan du gör det. Det är en bra sten för dig som ska starta företag eller som är nystartad och som ivrigt kastar dig över alla möjligheter som öppnar sig med risk för att senare falla ihop av utmattning. Den hjälper dig att sortera och förverkliga tankar och idéer till verklighet utan att krångla till dit.
Dalmatiner Jaspis har också en väldigt lugnande och läkande effekt på djur och det är bra om den bärs över en längre tid eftersom de flesta Jaspis verkar på lång sikt. Den stärker den fysiska balansen och är synnerligen bra för att dämpa yrselrelaterade problem på både djur och människor.

Diopsid hjälper dig att få känslorna och intellektet att samarbeta.
Den är lugnande, meditativt och känslomässigt och anses främja kärlek, framgång och rikedom, genom att manifestera önskade mål.
Stenen sägs läka trauman och hjälper dig att öppna upp den kvinnliga sidan av ditt inre samt motverkar känslor av aggression.
Diopsid är också kopplad till kärlek, engagemang och det inre hjärtat.

Drakblods Jaspis sägs ge ökad kreativitet och självreflektion, stimulera kundaliniflödet och verka jordande, ge överflöd, kärlek och kraft
Är centrerande och grundande. För in glädje, vitalitet och tillförsikt.
Det är en sten för din personliga kraft som även för med sig styrka och mod samt hjälper dig känna dig säker oavsett vad du står inför.
Den lär hjälpa dig att uppnå dina mål och upplösa eventuella falska självuppfattningar så att du kan utvecklas till ditt sanna jag.
Drakblodsjaspis lär ge dig stöd på flera olika plan såsom spirituellt, mentalt och fysiskt. Den sägs stötta och hjälpa dig i perioder som är tuffa men även lätta på smärta i kroppen, specifikt kramper och ryggont.

Dumortierit Kvarts är en sten som balanserar mellan halschakrat och tredje ögat, den låter dig kommunicera din vilja.  En utmärkt sten för en författare som behöver sätta ord på sina tankar. Den hjälper med andlig kontakt, speciellt med dina egna andliga vägledare occh inger säkerhet, lugn och en avslappnad energi.

Eagle Eye är en skyddssten som sägs skydda dig mot allt ont. Den skyddar mot negativa psykiska attacker, såväl som attacker av fysiskt och emotionellt slag. Precis som en stark örn har Eagle Eye kraftfull energi inuti och det hjälper till att väcka din starka vilja och kommer att ge stöd i framtiden.

Eldagat är skyddande med en lugnande energi. Eldagat sägs bygga en skyddande sköld runt kroppen, för att avleda illvilja och skada och reflektera den tillbaka till sin källa. Det stimulerar energi och livskraft och sägs öka sexuell vitalitet och libido.

Eldkvarts , röd Hematoidkvarts, sägs inspirera till kreativt och originellt tänkande, öka fokus, koncentration, din viljestyrka, självkänsla, självvärde och ditt självförtroende. Den ger balans och lugn samt stimulera till lycka och fred samt kan öppna för kommunikation med andar och uppmuntra till andlig utveckling.
Dessa magiska eldiga kristaller sägs kunna förankra dig till jorden och uppmuntra dig till andlig utveckling. De lär också främja klarhet, ta bort negativa energier och omvandla dessa till positiva och lugna känslor. Då hematoidkvarts sägs ha en stor lugnande inverkan och förankring till jorden tros de även mota mental stress, ångest och oro samt höja din självkänsla och välmående. 

Falköga (blå Tigeröga) står för jordning, beskydd, medvetenhet, livskraft, insikt och nya perspektiv.
Det är en auktoritativ sten som avvärjer mardrömmar, skyddar från ondska och avundsjuka, och ger djupare insikter och medvetenhet så att man kan se bortom det uppenbara. Den är ett fantastiskt hjälpmedel för att öka de sensoriska gåvorna och förmågan att se bortom det ögat ser och ger en länk till kosmiska krafter som ger inspirerande vägledning.
Det är en kraftfull sten för att läka jordens energier och för att öka självförståelsen. Den jordar i kaotiska situationer och ställer problem i nya perspektiv, speciellt när den placeras på det tredje ögat.

Fluorit står för mental styrka, beslutsfattande, rening, ökad koncentration, missbruk, läker brustet hjärta och stimulerar kreativitet.
Den ökar koncentrationsförmågan och skärper sinnet. Den stabiliserar och renar negativ energi från auran och chakrana. Den läker ett brustet hjärta och ger den emotionella kroppen en förståelse för tidigare händelser i det undermedvetna som hindrar hjärtat och sinnet från att acceptera det som sker.
Den frigör missbrukarens slaveri och läker emotionella trauman som ger bränsle åt missbruket och harmoniserar hjärtat med sinnet. Fluorit förbinder sinnet med själen och stimulerar den logiska tankeprocessen. Under natten skyddar den mot mardrömmar och hindrar väsen som försöker penetrera dina drömmar från att nå dig.

Fosfosiderit har en härlig lugnande, lugnande vibration som hjälper stress och ångest, men det är inte allt som finns i det, eftersom det är en helande sten som kommer att resonera i alla chakran. När du väl har börjat använda den mer, särskilt i meditation, kommer du att upptäcka att den har några ganska intressanta egenskaper, inklusive att ha en kraftfull handling för att hjälpa andligheten.
När du använder denna sten i meditation kommer dess helande egenskaper att resonera med alla dina chakran.
Det är en mycket sällsyn kristall som hittades första gången 1858 och har fått sitt namn efter de grekiska orden phosphorus (den som kommer med ljus) och sideros (järn).
Fosfosiderit kan också hjälpa dig att få tillgång till dina tidigare minnen och öppna det tredje ögat. Den kan även underlätta för dig att ta emot energin av gudomlig kärlek och veta att du alltid har Universums stöd.
Denna vackra sten hjälper dig att ansluta dig till själens impulser och hjälpa till att frigöra negativa känslor som hålls i ditt cellulära minne.

Fuschit står för balans, acceptans, andlig vägledning, lugn och stresslindring.
Fuchsit är ren skimrande grön muskovit (en form av glimmer) som man oftast ser tillsammans med rubin i handeln (fuchsit med rubin) Detta är fantastiska rå bitar av enbart den skimrande gröna fuschiten.
Fuchsit står för föryngring och förnyelse och hjälper vårt inre barn att titta fram och påminner oss om att åldern är obetydlig, det är inställningen i hjärta och sinne som har betydelse.
Den hjälper till mental och känslomässig balans och skänker lugn och en djup medkänsla, förståelse och acceptans.
Fuchsit förstärker energin i andra kristaller och kan gärna kombineras för att uppnå en starkare kraft. Det är en stark kristall för healing som lugnar den som känner sig överväldigad och stressad. Perfekt i sovrummet.
Stärker kontakten med änglar, feer och andliga guider och är mycket användbar för den som söker rådgivning från dessa.

Fuchsit med Rubin står för rening, kärleksfullhet, omvandling av energier och andligt växande.
Den är en härlig kombination av djupröda rubiner inbäddade i havsgrön och elfenbensvit fuchsit. Föreningen ger en fantastisk hjärt-helare.
Stenen rensar bort eventuella blockeringar i hjärtchakrat och fyller det med positiv och kärleksfull energi. Använd fuchsit med rubin för att omvandla destruktiva och negativa energier till positiva och hjälpsamma.
Kombinationen av fuchsit och rubin förstärker den spirituella förmågan att se och expanderar medvetenheten.  Den förstärker kroppens energifält och genom att lägga den på tredje ögat väcker du upp latenta spirituella gåvor. Detta är en fantastisk sten för dig som vill växa andligt.
Fysiskt så främjar fuchsit med rubin vitaliteten och påskyndar återhämtningen från en långvarig eller kronisk sjukdom. Den stärker hjärtat och blodflödet och hjälper cirkulationsproblem.

Förstenat trä (Petrified Wood )står för stabil tillväxt, styrka, minnen från tidigare liv, tålamod, inre frid.
Förstenar trä kallas också fossilerat trä är trä som ombildats till sten genom att det organiska mineralet har ombildats till silikatmineral som t.ex kvarts samtidigt som träets ursprungliga struktur upprätthållits. Denna process sker över otroligt lång tid och genom att träet begravs varpå avsaknaden av syre konserverar det så att mineralerna kristalliseras och ersätta cellulosan.
Fossilerat trä kan ha olika färger beroende på vilka mineraler det innehåller. Järnoxid ger en sten som är röd eller orangegul medan magnesium ger blålila och svarta nyanser. Vitare toner tyder på kristallisering utan ”föroreningar”.
Agat är en kvarts och ibland kallas det agatiserat trä och ibland har det bildats opal i träet och då kallas det opaliserat trä. Ibland kan ytan vara täckt av kiselkristaller eller kvartskristaller, oftast vid ett vulkanutbrott, dessa kallas ibland druzy förstenat trä.
I grunden är det ett uråldrigt träd som förstenats och sedan beror det på vilka typer av mineraler som bildats i och på det.
Förstenat trä jobbar med jordenergi och sammanlänkar själens ljus med jordande energi och ger en stark läkande kraft som hjälper främst känslomässiga och stressrelaterade problem. Den tillför en bit av naturens läkande energi för den som bor i storstaden och som sälla får kontakt med naturen och för de som ligger på vårdhem eller sjukhus utan möjlighet att komma ut.
Genom att meditera med förstenat trä kan du ta dig tillbaka genom tid och rum till en plats och tid som behöver läkas eller accepteras. Den uppmuntrar till att öka respekten både för djur och natur och viljan att vårda och respektera naturens lagar.

Golden Healer står för attraktion, viljestyrka, framgång, Kristus medvetande och självhealing.
Det är en kristall som hjälper dig att bli av med destruktiva vanor som håller dig tillbaka. Den hjälper dig att bli av med negativa energier som stagnerat i dig som kritiska tankegångar, destruktiva känslomässiga beteenden, smärtsamma minnen och brist på förståelse för en viss situation.
Golden Healer fungerar som en andlig väckarklocka som får dig att inse vad du gör och vad du ska göra. Den får dig att reflektera över dina handlingar och de beslut du tar som har lett till att du står där du står.
Den hjälper dig våga känna tillit och stärker dina band till andra genom att låta alla tidigare synder bli förlåtna och glömda. Den stärker ditt självförtroende och självkänslan och hjälper dig att förstå, rensa, acceptera och våga börja om igen.

Granat står för mod, kreativ energi, vitalitet, överflöd, gynnar flöden för förändring och medvetenhet.
Granat är en kraftfull energi och regenererande sten. Den renar och balanserar energier som ger en lugn passion som inspirerar till kärlek och hängivenhet. Den balanserar sexdriften och minskar känslomässig disharmoni.
Granat är mycket användbar när du befinner dig mitt i en kris, i situationer där allt verkar hopplöst eller där livet har splittrats eller känns traumatiskt. Granat aktiverar och stärker överlevnadsinstinkten och ger dig mod och hopp i vad som verkar vara en hopplös situation.
Granat har samband med hypofysen och stimulerar medvetenheten och rensar oönskad energi i chakrana och auran. Den skärper din uppfattning om dig själv och andra människor och löser inlärda beteendemönster som inte längre motsvarar dina behov. Den frigör ärvda hämningar och tabuer som påtvingats dig och öppnar hjärtat och ger självförtroende.

Granat (orange) Spessarit/Spessartit sägs vara antidepressiv och tar bort mardrömmar vilket gör den till en bra sovrumskristall.
Den sägs stärka hjärtat och även viljan att vilja hjälpa andra människor. Kan också mildra laktosintolerans. 

Grape Agat eller Druvagat står för drömmar, intuition och lyx.
Den sägs hjälpa till vid andligt uppvaknande och där den även kan skydda under uppvaknadetsresa. Den lär hjälpa dig att vara i ständig kontakt med din andliga källa. Druvagat lär vara en magisk och underbar sten som sägs stå för oändliga möjligheter. Den lär hjälpa dig att omvandla negativa tankar eller övertygelser genom att väcka din medvetenhet om det eventuella oändliga "tjatter" som kan pågå i ditt huvud.
Det sägs vara en bra sten vid drömarbete genom att den kan förstärka drömtillstånd och hjälpa dig minnas drömmarna men även att intuitivt tolka dem.
Druvagat sägs hjälpa dig att hålla dig i ett uppkopplat tillstånd och kan skydda dig mot negativa energier som kan störa din aura. Det lär vara en bra sten att ge till kristallbarn (s.k. Indigobarn) som är i början av sin resa eftersom den sägs hjälpa barnet bemästra sin förmåga och skydda mot oönskade spirituella intrång.

Guldobsidian är bra vid problemlösning, rening, balans, insikt och maktmissbruk.
Guldobsidian är hjälpsam när man vill se saker tydligt med klar blick. Detta innebär att den är bra hjälp när man vill se in i framtiden eller få tillgång till kunskap från det förflutna, den är också till stor hjälp i nuet när man behöver syna en situation eller ett problem genom att återspegla det som behövs för att uppnå balans. Detta innebär att den ger insikt i de åtgärder som är möjliga för att uppnå det som behövs.
Guldobsidian löser negativ energi och renar auran. Den är mycket användbar för att rena blockeringar i solar plexus. Den är ett effektivt verktyg för att exponera och frigöra konflikter som triggar egot och som leder till maktmissbruk.
Tänk på att obsidian behöver renas då och då om den används intensivt eftersom den annars kan spricka.

Guldrutilkvarts står för samklang med universum, programmering, manifestering, ökat medvetande och verkar frekvenshöjande och förstärkande.
De gyllene nålarna i denna kvarts ger den dess dubbla kraft både som energihöjare och manifesterande. Detta ger den förmågan att hjälpa dig hitta nya existenstillstånd och att attrahera andras hjälp i din strävan.
Den är dubbelt kraftfull transformator som förstärker dina förmågor att förändra ditt liv på meningsfulla sätt och att nå de mål du verkligen strävar mot. Den förbättrar ditt andliga välbefinnande och ger dig en övergripande känsla av lycka.
Rutilkvarts är talismaner som används när du önskar upphöja delar av ditt liv till nya nivåer och de är perfekta i alla typer av kristallnät!

Guldsten har en energi som är framåtriktad och som hjälper dig nå dina mål. Den röda guldstenen sägs symbolisera ljuset i mörkret och stöttar dig när du känner dig vilsen.

Guldsten, blå ger dig glädje och förtröstan och Inspirerar dig till förändring som är bra för dig.
Använd guldsten när du behöver utveckla ditt tålamod eller söka förlåtelse. Hjälper dig att komma över sorger, släppa det förflutna eller ”bota” dåligt samvete.
Den har en energi som är framåtriktad och som hjälper dig nå dina mål.

Heliotrop (även kallad Blodsten/Bloodstone) står för styrka, renande, vitalitet, ökar mod, skydd och  renar blodsystemet.
Den ger mental styrka när motivationen saknas och stimulerar beslutsfattande. Den vitaliserar när du känner dig trött och oförmögen att få saker att hända. Heliotrop stimulerar välsignelser och välstånd.
Heliotrop stimulerar blodsystemet och ökar energinivåerna och den fysiska uthålligheten. Den stimulerar immunsystemet och hämmar infektioner och inflammationer. Den hjälper kroppen till återhämtning både efter sjukdom och efter fysisk ansträngning.
Heliotrop stärker kommunikationen mellan starka band och ökar intuitionen.

Hematit står för Jordning, manifestering, förening mellan själen och det världsliga.
Hematit är en av de tre stenar som representerar det manliga spektrat av moder jord (de andra två är pyrit och kuprit).  Hematit är en transformeringskristall som används när det finns en önskan att hitta ett sätt att förvandla en del av sitt liv till ett mer önskvärt tillstånd. Sökare används när vi behöver hjälp för att hitta en ny väg, ett nytt tillvägagångssätt eller i ett försök att få det som vi önskar men ännu inte äger.
Hematit jordar och är i resonans med jordens inre kärna. Den lindrar stress och hjälper dig hitta ett inre lugn när du behöver det.

Hemimorfit ökar din personliga tillväxt på alla nivåer och hjälper dig att utvecklas på ett positivt sätt. Den för in glädje, entusiasm, optimism och kreativitet i ditt liv. Den förmedlar en klar självbild, stärker ditt självförtroende och ökar din självrespekt.
Hemimorfiten tillåter dig att ta ansvar för din egen lycka eller olycka genom att utnyttja kraften i dina tankar. Den höjer också din energinivå och förmedlar en stark motivation att fullfölja dina projekt ända till slutet.

Herkimer sägs fungera väl vid visions- och energiarbete, öppna upp för ett högre medvetande, kan öka astrala- och tidsresor, öppna för parallella världar och verka renande.
Herkimerdiamant sägs ha en klar, ren och ljus energi som den själv lär kunna reglera men även ge vidare till andra kristaller i dess närhet för att öka deras energier och frekvenser. De sägs manifestera dina högsta drömmar, ta bort blockeringar och stimulera healing.
Herkimerdiamant sägs hjälpa dig att anpassa dig till din omgivning och lär vara bra vid alla former av energiarbete. De sägs hjälp till att lindra spänningar och ge lugn, samtidigt som de lär öppna upp dörrar till ett högre medvetande. 

Honungskalcit underlättar utmaningar som kan innebära stora förändringar och hjälper dig behålla balansen och motivationen. Den stärker viljestyrkan och är hjälpsam i arbetet med långsiktiga projekt när motivationen sviktar. Stärker vitaliteten och tänder livsgnistan.
Honungskalcit är perfekta i kristallnät vars syfte är att manifestera en önskan. Genom att meditera med den eller bara sitta med den en stund varje dag förstärker den mediala förmågor och hjälper dig att förena dig med universums gudomliga fullkomlighet. Den för in änglaenergier genom kroppen och hjälper dig anpassa dig till jordelivet.
Den underlättar utmaningar som kan innebära stora förändringar och hjälper dig behålla balansen och motivationen. Den stärker viljestyrkan och är hjälpsam i arbetet med långsiktiga projekt när motivationen sviktar.
Fysiskt lär honungskalcit stärka vitaliteten och tänder livsgnistan. Den hjälper vid depression och stärker självkänslan, uthålligheten och tålamodet. Den stärker immunförsvaret och frigör besvär av sexuell karaktär.
Kalcit renar från gamla energier och renar både kropp och aura från gifter och dåliga energier. Den stärker kroppen inför förlossningen och renar under förloppet.

Howlit står för andlig medvetenhet, universell visdom, lugnande, neutraliserar ilska och stimulerar kreavtivitet.
Howlit är en spirituell sten som länkar till ett högre andligt medvetande. Den öppnar och förbereder sinnet för att ta emot energier och universums visdom.
Howlit minskar ångest, spänningar och stress. Den lugnar intensiva känslor och ett överaktivt sinne. Howlit hjälper dig till en djup och vilsam sömn och hjälper dig få tillgång till visdomar under drömtillståndet och att minnas det i vaket tillstånd.
Howlit ökar medvetenheten och hjälper dig minnas både aktuella och tidigare livsproblem så att du kan lösa dessa på ett lugnt och stabilt sätt. Den hjälper dig behålla lugnet och genom att absorbera ilska och negativ energi.
Meditera med Howlit när du vill få kontakt med högre energinivåer för att få tillgång till andra energiplan och för att kommunicera på högre frekvenser och för att ansluta dig till högre världar.
Howlit ökar kroppens kalciumupptag och verkar muskelavslappnande.

Hypersten (även Hypersthene) är ett mineral som är rikt på både järn och magnesium som ganska vanligt mineral då man kan hitta det i både vulkaniska bergarter och i meteoriter. De är magiska och det sägs att hyperstenens frekvens hjälper oss att hitta lösningar på problem inte genom att tänka fram lösningen utan genom att släppa både problemet och lösningen och låta lösningen komma till oss. Hyperstenen kan särskilt hjälpa dig när du söker efter svar på en viktig fråga. Använd dem när du överväger vad du vill i ditt liv, för att hjälpa dig att stärka din förmåga att manifestera dina avsikter.
Hypersten utgör en användbar energi som kan bidra till att öka dina spirituella gåvor. Stenen kan hjälpa dig att utveckla din andlighet och din klärvojanta förmåga.
De har också utmärkta egenskaper för att hjälpa till med läkning och har metafysiska egenskaper som gör det fördelaktigt att använda dem i meditation. Deras energi kan lugna dig om du känner dig stressad eller orolig eller om du är trött och behöver slappna av. Den sägs också lindra ångest genom att ge oss närvaro till det fysiska och tillgång till baschakrat.

Indigo Gabbro sägs vara extremt jordande och ha förmågan att koppla dig till ditt högre medvetande, verka skyddande och ha förmåga att absorbera, rensa och omvandla skadlig och negativ energi samt vara en idealisk kristall att använda under skuggarbete.
Indigo Gabbro även kallad Merlinit lär vara en fantastisk kristall att arbeta med under meditation. De sägs hjälpa dig att få en djup kontakt med din intuition och utveckla dina förmågor genom att känna av energi på olika sätt. Bland annat att avkänna energi genom att höra, genom inre vetande, genom att känna och genom att se. De lär även vara en idealisk kristall att använda i skuggarbete, där man fördjupar sig i sina ljusa och mörka sidor, så att du kan känna igen, förstå och balansera det som utgör ditt individuella jag. Detta kan göra det möjligt för oss att se våra skilda sidor och eventuella förändringar som vi kan behöva i vårt liv. Kristallen kan även bäras för att absorbera, rensa och omvandla negativa energier.

Iolit kallas även för Kordierit eller vattensafir och står för relationer, problemlösning, empati, förståelse och andlig identitet.
Iolit öppnar tredje ögat och stärker klarseende och klärvoyans. Den stärker intuitionen och ger klara insikter när man arbetar med den.
Den hjälper den som söker sin andliga identitet och hjälper dig höra skillnaden på din andliga röst och ditt ego.
Iolit är bra när man vill förstärka sina relationer oavsett om det rör sig om relationer mellan kärlekspar, vänskap, kollegor eller föräldrar och barn. Den hjälper samtliga till en mer empatisk syn och stärker förståelsen mellan parterna.
Den hjälper vid problemlösning som känns omöjliga att lösa och skänker hopp, lugn och klarhet och en positiv inställning.

Jade (gul) är gul Nephrite, en av mineralerna som jade består av. Den är ovanlig, uppskattad och är en sten för självkänsla och trygghet i att känna och acceptera sig själv som den man är. Att hedra den egna personligheten och kunna sätta gränser runt sig själv på ett moget sätt är egenskaper som den gula jaden vill uppmuntra och ge sin energi till. I Kina har den gula jaden har en lång tradition av att symbolisera glädje, vänskap, lojalitet, lycka och tur.

Jadeit är en av två sorters Jade, den andra är Nefrit.
Fyndigheter av Jadeit finns bland annat i Tawmaw i Burma, Tibet, Yunnan i Kina, Japan, Guatemala och Kalifornien.
Förut trodde man att jade var en och samma sten, men senare upptäckte man att det fanns två olika sorters jade. Jadeit är mycket mer färgrik och kostbar jade. Den finaste färgen kallas Imperal Jade. Det är en grön sten av genomskinlig till knappt genomlysbar kvalitet.

Jadeit, Lavendel sätter dig i kontakt med naturens rytm och ger förnyad energi och stimulerar din förmåga att njuta av kärlek och skönhet.
Den gör dig mindre mottaglig för negativa projektioner från andra. Lavendel Jadeit har en mjuk lindrande energi som helar och tillåter dig att uppleva fridfull optimism som också står för kärlek, healing, visdom, skydd, rikedom och ett långt liv.

Jaspis (generellt)
Jaspis brukar anses som en av de mest vårdande stenarna som finns. Stenen kan hjälpa dig med att få en känsla av lugn och stöd samt ger balans till sinnet, vilket kan hjälpa dig i olika stressiga situationer i livet. Jaspis fungerar även som en slags beskyddare och hjälper till att rensa bort negativa energier som finns inom och kring oss. Den renar och samordnar chakran och auran och balanserar även yin och yang. Mod och beslutsamhet är två andra vårdande egenskaper som stenen innehar. Den förknippas också ofta med drömmande och drömmar.

Jaspis (röd) står för fysisk styrka, vitalitet, stabilisering, lugnande och kundaliniresning.
Röd jaspis hjälper att frigöra skuld och skamkänslor förknippade med sexualitet. Den är till stor hjälp i återhämtningsprocessen för de som utsatts för sexuella övergrepp. Den aktiverar och stimulerar baschakrat och hjälper kundalinienergin att stiga och stimulerar uppvaknandet.
Röd jaspis sägs stärka celltillväxten och genererar muskelvävnad och hjälper kroppens återhämtningsförmåga efter träning eller annan fysisk aktivitet. Det är en långsamverkande sten som bör användas över en längre tid för att få full effekt.

Jordgubbskvarts står för kärlek, drömtydning, handlingskraft, målfokus, balans och djupare insikt.
Jordgubbskvarts penetrerar hårda skal som vaktar ett sårat hjärta. De hjälper dig våga öppna upp hjärtat för tilliksfull kärlek. Den hjälper till att skapa balans mentalt, känslomässigt och i de subtila energikropparna. De är ett verktyg för nya initiativ på den andliga vägen, och kan hjälpa dig att få insikter och inspiration om hur man kan förbättra sitt liv. Jordgubbskvarts är perfekt hjälpmedel för drömtydning. Lägg jordgubbskvartsen över hjärtchakrat och be drömmarna visa sig så du kan förstå.
Jordgubbskvarts används speciellt för att bota apati och för att hjälpa dig att få saker gjorda. Detta är en actionkristall av stark energi som bygger oräddhet, främjar handling och främjar vår produktivitet. De hjälper dig som har satt upp tydliga mål och att hålla dig till dem, som till exempel att hålla dig till ett träningsprogram, en diet eller en ekonomisk plan.

Jordgubbsvarts, grön är en sällsynt variant av Kvarts, även känd som Scarlet Quartz. Denna vackra Kvarts är en favorit bland ädelstenälskare från hela världen. Grön Jordgubbskvarts har förmågan att förstärka avsikterna med kärlek, tacksamhet och generositet och kan utstråla dessa vibrationer utåt.


Fortsättning följer här: https://nymphbypamela.se/sidor/stebetydelser-k-o