Stenbetydelser P-Ö

Tänk på att stenar är en naturprodukt och är inte helt släta eller fria från sprickor.
Man ska inte bada eller duscha med sina smycken då de kan förlora färg eller i värsta fall lösas upp (det stämmer).
Klicka gärna på länken och läs om hur du ska rena och hantera dina stenar https://kristallakademin.se/5-satt-att-rena-och-ladda-stenar-och-kristaller/


Peridot (också kallad Olivin ) står för vänlighet, renhet och enkelhet.
 Den stärker livet, åstadkommer välstånd, tillväxt och ökar din öppenheten. Det är en utmärkt sten för skydd, särskilt om den bärs runt halsen för att skydda från negativ energi. Det är också perfekt för att driva bort negativa känslor, såsom svartsjuka eller en sårad ego. Den hjälpa dig att förstå relationer och lindrar depression, ilska, rädsla och ångest.
Att bära en Peridot kan hjälpa dig att hålla dig renad och skyddad samt även hjälpa dig att nå en högre grad av insikt och medvetande.
Peridot hjälper till att stärka synen, hjärta och lungor, är bra mot depressioner och mot håravfall. Den har använts traditionellt av egyptierna, aztekerna och Inkas för att försiktigt rengöra och läka det fysiska hjärtat.

Phoenix också kallad Ajoite står för kärlek, förvandling och healing.
Den blockerar negativ energi, förmildrar depression och hjälper till med hjärtesorg.
Phoenix är en emotionell stödjande sten med en förhöjd koppling till kvinnokroppen och den feminina energin. Den är känd att utstråla underbar helande energi. Placera en sten på en plats du vill rena och fylla med positiva vibrationer av lugn och harmoni.

Picasso Jaspis är bra till meditation och används med fördel för att lösa kreativa låsningar, för att hitta rätt väg när du genomgår en förändring i relationer, på jobb eller för att förnya förlorad vänskap.
Ha med dig en Picasso Jaspis för stabilitet under tider av förändring eller omvandling.
Jaspis  påminner dig om att ha fötterna på jorden och känna din kropp, när du är närvarande i nuet kan du intuitivt se din del av sammanhanget och få en känsla av hur allt hänger samman. Jaspis har använts som en skyddande  talisman i många olika kulturer. Den ska hjälpa dig med din hälsa, med  att få kontakt med tidigare liv och stödja dig när det är dags att gå vidare.

Pietersite är en dyrbar och sällsynt sten som tar bort negativitet och negativa känslor. Den rengör din aura och är en mycket bra sten för meditation. Fungerar bra att läka, skapar medkänsla. Stärker ditt medvetande, balanserar dig. Befriar dig från överflödiga känslor och gamla mönster. Det är också starkt skyddande på alla nivåer.

Plum Blossom Jade innehaver de vanliga Jadeegenskaperna och är även utmärkt för problemlösning eftersom den tillåter sinnet att omfamna kreativiteten och låter den flöda mer fritt. Detta i sin tur stimulerar känslor av förtroende, övertygelse och helhet.

Polykrom Jaspis står för stress, livsresa, jordning, anpassning, möjligheter och intuition.
Den förkroppsligar det egna jaget och aktiverar din inre balans och att anpassa dig till den miljö eller situation du befinner dig i för stunden. Den minskar stress som uppstår ur plötsliga förändringar och situationer du inte kan kontrollera och hjälper dig tänka rationellt och konstruktivt.
Polykrom jaspis hjälper dig som är osäker på din livsresa och din spirituella destination genom att hjälpa dig se bortom alla distraktioner och identifiera målet så att din inre röst kan leda dig rätt. En väldigt bra sten för dig som ännu inte hittat ditt syfte i livet. Meditera med den dagligen och låt din intuition leda dig.
Stenen ger dig tillgång till jordens forntida energi och att verkligen jorda dig och bli ett med moder jord. Genom att meditera med den kanaliseras vårdande vibrationer som lyfter din vibrationsnivå och påminner dig om att allt är möjligt och att du är din egen skapare.

Prasiolit står för kreativitet, personligt växande, framgång och överflöd, stärker din intuitiva förmåga och är en skyddstalisman
Prasiolit sägs öppna och stabilisera hjärtchakrat. Den lär stärka den intuitiva förmågan som är kopplad till kärlek. Prasiolit är en kristall med transformativa energier som sägs omvandla negativ energi till positiv. Prasiolit inspirerar till kreativitet, lockar fram framgång, välstånd och överflöd och är perfekt i magipåsar och kristallnät för detta ändamål.
Prasiolitens energier återspeglar skönheten hos vår hemplanet. Genom att hålla en prasiolit i handen sammanflätas bas- och hjärtchakrat och kan på så sätt skapa en kärleksfull skyddande kokong av helande energi från moder jord.
Prasiolit sägs arbeta för att frigöra medvetandet om de restriktiva gränser som begränsar vår tillväxt, självförtroende och självuppskattning. Det är en kristall för ständig påminnelse om att vi måste gå framåt med kärlek i våra hjärtan, och sprida den till alla som stöttar oss.

Prehnit står för inre frid, skydd, återhämtning, och tillit.
Den sägs “läka healaren” och kan användas för att vitalisera din personliga plats för återhämtning. Det är en sten som främjar enkelheten och kan hjälpa de som tenderar att samla på sig alldeles för mycket. Den hjälper dig ha tillit till universums lagar och att våga lita på att det du behöver kommer till dig när du behöver det.
Prehnit har en renande effekt på kroppen och balanserar meridianerna. Den hjälper till känslomässig läkning, acceptans, förlåtande och medkänsla och hjälper dig säga nej till det som dränerar dig. Drick gärna som kristallelixir men använd då den indirekta metoden.

Pyrit är bra för antistress, styrka, beskydd, framgång, kreativitet, manifestering, viljestyrka och självförtroende.
Pyrit är extremt jordande och är en fantastisk “antistress”-sten.
Det är en sten som skyddar mot skada och fara. Den skyddar mot kontrollerande individer som kritiserar och manipulerar i både affärer, arbetsliv, familjeförhållanden och i kärleksförhållanden. Den skyddar också mot kronisk trötthet och utmattningssymptom.
Pyrit inspirerar och stärker kreativiteten hos både den konstnärliga men också inom matematiken och vetenskapen genom dess perfekta och harmoniska jordande symmetri. Den stärker ambitionsnivån, engagemanget och uthålligheten och är perfekt i kristallnät som handlar om framgång, överflöd och pengar. Det är också en synnerligen hjälpsam sten för studenter.
Pyrit ökar ledarskapsförmågan och är synnerligen bra för kvinnor som vill öka sin känsla av självvärde och övervinna tendenser till underlägset beteende. För män skapar den en ökad maskulinitet och stärker sexualdriften.


Que Sera innehåller mångfaldigt olika aspekter vilket gör dem ganska unika. Den här stenen för ner energin genom dina högre chakran vlket skapar en effekt på olika nivåer, fysiskt, mentalt, känslomässigt, andligt, och psykiskt. Que Sera hjälper dig välja vägen som är rätt just för dig. Den ger dig svaren på dina frågor oavsett om du vill höra just det eller ej.
Skyddar mot strålning från elektromagnetiska fält.
Det är en perfekt sten för dig när du är stressad och för med sig stillhet och lugn. De har en väldigt vänlig vibration som sträcker ut efter dig.


Regnbågsjaspis är en skyddande och helande sten som hjälper dig att göra upp med ditt förflutna och förverkliga ditt hjärtas önskningar.
Regnbågsjaspis healar och balanserar samtliga chakrapunkter och den hjälper till att binda samman varje chakrapunkt med din hjärtenergi och med jorden.
Den påminner dig om att också älska dig själv. 

Regnbågsmånsten står för gudomlig vägledning, yin-energi, nystart, beskydd och reflektion.
Den kan höja vår vibrationsfrekvens för att skapa en jämnare övergång vid meditation. Det är en sten för nystart som hjälper oss att se framåt och lämna det förflutna bakom oss. Den lugnar det fysiska sinnet från ”brus” och hjälper oss fokusera på det som är viktigt just nu. Den hjälper oss vara i nuet och att komma ihåg vår sanna natur.
Det är en sten av intuition och insikt som hjälper oss att synkroniseras med alla olika cykler vi upplever i livet. Den hjälper till att balansera den emotionella kroppen, särskilt alla aggressiva tendenser hos både män och kvinnor. Den kan vara lugnande och bra för att lindra stress.
Fysiskt sägs månsten främja befruktningen genom att hjälpa alla aspekter av reproduktionssystemet. Den lär ha en balanserande förmåga på hormon- och menstruationscykler. Månsten är också känt för att hjälpa till med matsmältningssystemet, inklusive levern, och kan hjälpa till att absorbera viktiga vitaminer och mineraler.
Månsten är en av de starkaste kristallerna för fertilitet och i synnerhet för kvinnor som försöker bli gravida och under hela graviditeten. Den ökar den kvinnliga energin och kärleksenergin och underlättar naturlig befruktning. Den hjälper också den som har problem under menstruationen och lindrar eventuella problem genom att den balanserar de kvinnliga hormonerna.

Regnbågsobsidian sägs vara en sten som skyddar mot depression och negativa tankar om oss själva och vår förmåga. Det är en sten för känsliga människor och är en bra för att lösa upp chock i kroppen och i sinnet, den stödjer dig att gräva djupt i dig själv och förlösa det som håller dig tillbaks från din lycka.

Rodokrosit står för känslomässig healing, återställning av förlorade minnen och glömda förmågor, självkärlek och medkänsla.
Rodokrosit är en fantastisk hjärthealer och skapar en bro mellan de lägre chakrana till de övre. Den stimulerar kreativitet och förmågan att uttrycka sig från hjärtat och i kärlekens frekvenser. Den läker det inre barnet och de känslomässiga sår som kan ha uppstått både i barndomen men också i tidigare liv och som ligger som hinder från att kunna känna äkta, sann glädje och lycka i nuet. Rodokrosit stärker självkänslan och självvärdet och hjälper i processen att skapa en ny verklighet.
Den balanserar nervsystemet och är en enastående anti-stress kristall och en kristall som dämpar ångest. Sitt i lugn och ro och blicka in i stenens fantastiska mönster och låt kristallens lugn och kärleksfulla energi omfamna dig.

Rodonit står för dolda talanger, kärlek, generositet, empati, medkänsla och osjälviskhet.
Använd Rodonit för att återvinna jämvikt, både känslomässigt och fysiskt, efter en period av sorg eller förlust, sjukdom, ekonomisk besvikelse, hjärtesorg eller olycka.
Rodonit hjälper dig att hitta dina unika talanger och hur du ska använda dem. Det är en sten för lärande och utveckling. Den hjälper dig utveckla din självständighet och ger dig kraft.
Rodonit stärker självkänslan och hjälper dig som är tveksam på ditt sanna livssyfte att hitta vägen dit och att utveckla din unika förmåga.
Den stärker vävnader, organ och endokrina körtlar och är speciellt bra vid problem med levern. Den stärker ”Chi”-flödet i dina meridianer och stärker vitaliteten. Rodonit är en sten som är speciellt bra för den som kämpar med vikten och i olika reningsprocesser av den fysiska kroppen. Som elixir hjälper den gallstensproblem och leverproblem.

Rosenkvarts står för kärlek, känslomässig läkning, omvårdnad och lindring av stress.
Det  är en moderlig och kärleksfull sten som hjälper den som bär på sorg och saknad av någon annan. Den stärker bandet mellan mamma och barn, speciellt om den hålls på magen under graviditeten.
Rosenkvarts är ett milt afrodisiakum som öppnar för sann kärlek, ömhet och sensualitet. Den lugnar stress efter trauman och kriser och hjälper den som går igenom livskriser i olika stadier. Den stärker förmågan att känna empati och känslighet och acceptans för nödvändiga förändringar. Den attraherar kärlek och hjälper både den som söker kärlek och de som vill stärka ett förhållande. Ställ rosenkvarts i sovrummet, gärna mellan två ljus.
Rosenkvarts kan man gärna slösa med och ställa överallt i hemmet. Speciellt i sovrum och barnarum.
Rosenkvarts är en sten för ovillkorlig kärlek och hjälper fertilitetsproblem. Bär den tillsammans med andra stenar som ökar fertiliteten eftersom den ökar den totala kraften och healingen. Rosenkvarts hjälper också kroppens läkning efter förlossningen och hjälper kroppen att återställas efter graviditeten. Ställ gärna i sovrummet och vid babyns vagga. Håll den också över magen under graviditeten för att stärka kontakten till ditt ännu ofödda barn. Denna sten kan inte överdoseras. Slösa med den överallt i hemmet!

Rubin är en värdefull ädelsten, en röd varietet av mineralet korund som anses vara den mest kraftfulla pärla i universum, och förknippas med många astrala tecken. Att äga en Rubin sägs ge förnöjsamhet och fred. Ges som en gåva, är rubinen en symbol för vänskap och kärlek. Rubin är också en symbol för vitalitet och kungligheter. Rubinens budskap är att ingenting är för bra för dig. Låt rubinen påminna dig om din livskraft och din passion. Rubin är för dig som vill ta plats! Låta dina drömmar göra världen till en bättre plats att vara i. Tillåt din kreativitet och inre eld ge dig en plats på livets scen som du älskar och är stolt över. Rubinen stöder dig att ta nya tag och inte ge upp när det känns som om du har allt emot dig.

Rubin med Zoisit står för inre och yttre utveckling, uppvaknande för sitt sanna jag, livsglädje, livsbejakande och ökad livskraft.
Anyolit (Zoisit med rubin) är en kombinationskristall som innehåller både egenskaperna hos eldiga Ruby och den jordande Zoisit. Den står även för fusion av passion och tålamod.
Anyolit ökar medial förmåga och är ett hjälpmedel i andlig ledarskapskommunikation. När den placeras på tredje ögat förstärker den andligheten och aktiverar kroppens energifält. Den hjälper dig behålla din individualitet och samtidigt vara en del av världen runtom dig. Den hjälper dig behålla behärskningen i svåra situationer och förhindrar humörsvängningar.
Anyolit överför negativ energi till det positiva. Den är särskilt användbar under sorgbearbetning och hjälper dig smärtan och sorgen och få andlig tröst samtidigt som du fortsätter med ditt liv och återfår livsglädjen.
Den stabiliserar hjärtat och ser till att kroppens jämvikt upprätthålls, speciellt under stresstunder. Det lindrar inflammation och främjar styrka i immunsystemet, hjärtat och lungorna. Anyolit hjälper vid fertilitetsproblem och ökar fertiliteten både hos män och kvinnor.

Rutilkvarts kallas också Rutilerad kvarts och Guldrutilkvarts och står för programmering, manifestering, ökat medvetande och frekvenshöjning.
De gyllene nålarna i denna kvarts ger den dess dubbla kraft både som energihöjare och manifesterande. Detta ger den förmågan att hjälpa dig hitta nya existenstillstånd och att attrahera andras hjälp i din strävan. Den är dubbelt kraftfull transformator som förstärker dina förmågor att förändra ditt liv på meningsfulla sätt och att nå de mål du verkligen strävar mot. Den förbättrar ditt andliga välbefinnande och ger dig en övergripande känsla av lycka.
Rutilkvarts är talismaner som används när du önskar upphöja delar av ditt liv till nya nivåer och de är perfekta i alla typer av kristallnät!

Ryolit ger dig tillgång till ett djupt och glädjefyllt kunskapstillstånd genom att bryta upp mentala hinder.
Den stimulerar din kreativitet och ger dig möjlighet att expandera din kapacitet långt utöver det du trodde var möjligt. Den gör dig medveten om din inre styrka och förbättrar självförtroende och självrespekt. Den balanserar dina maskulina och feminina egenskaper vilket också gynnar din sexualitet. Den ökar din förmåga att fokusera på nuet och hjälper dig att förstå att förändringar är ett normaltillstånd som får dig att utvecklas som person.

Rökkvarts omvandlar negativ energi, skyddar, stärker organiseringsförmågan, manifesterar drömmar och jordar viss elektromagnetism.
Den jordar och stärker kontakten med moder jord och stimulerar ekologiska lösningar och omsorg i miljöfrågor. Den blockerar geopatrisk stress och absorberar viss elektromagnetism och är oumbärlig i kristallnät och andra layouter för miljöhälsa och avgiftningar.
Rökkvarts skyddar hemmet, fordon och andra ägodelar mot stöld, skador och olyckor orsakade av människan. Den skyddar också mot oväntade mekaniska störningar.
Placera en rökkvarts i hemmet eller arbetsmiljön för att filtrera bort dålig stämning, klagomål, skvaller och annat som dränerar ens styrka och entusiasm. En spets av rökkvarts på den del av ditt skrivbord som vetter mot den/de som utsänder den negativa energin för att skydda dig.
Rökkvarts främjar överlevnadsinstinkter och hjälper dig nå personliga och affärsmässiga mål och hjälper dig förvandla drömmar och idéer till verklighet. Den främjar rationella, pragmatiska tankeprocesser och förbättrar analyseringsförmågan och organisatoriskt tänkande. Den kan användas i gruppsituationer för att lindra kommunikationssvårigheter och främja samarbetsandan. Rökkvarts hjälper också i hem där gräl tenderar att uppstå och tar udden av grälen.

Safir är en blå varietet av mineralet korund och det sägs att den eliminerar frustration, hjälper oss att se livets gåvor och gå igenom de dörrar som redan är öppnade. Den är en sten för rikedom och framgång som hjälper oss att fokusera och öppna vårt sinne för det vackra och sköna. Safiren ger oss inre frid och uppfyller vårt medvetandes inre önskningar och begär.
Ordet Safir kommer från grekiskans ”blå sten” och är en ädelsten som varit eftertraktad i tusentals år. Safiren och dess blå färg symboliserar ärlighet och trohet.

Sardonyx hjälper dig i din utveckling, hjälper dig att fullfölja dina projekt. Idé riktig och visar dig mod vid utvecklande av idéer, och hjälper dig nå framgång. Hjälper dig att välja när du står inför svåra beslut.
Sardonyx har använts i många gamla kulturer för att stenen lämpar sig att göra reliefer i, s.k. kaméer. Sardonyx sägs vara en sten för styrka, beskydd, för att attrahera rätt vänner och för stabilitet, lycka och välgång i alla avseenden!
Sardonyx är en randig variant av Onyx.

Seftonit (också kallad Afrikansk Blodsten) främjar en känslomässig tillväxt och mognad och ger balans när vi upplever stress. Generellt motverkar den negativitet i livet, och ger oss ibland insikten att det är bättre att dra tillbaka än att illa fäkta.
Seftonit är en form av blodsten, en grågrön jaspis med röda fläckar. Den hjälper oss att stimulera vår känslomässiga tillväxt och ger oss balans när vi upplever stress. Den hjälper till att lugna vårt sinne och tar bort förvirring för oss. Medan Seftonit ger oss inre styrka och mod, hjälper den oss också att undvika farliga situationer genom att hjälpa oss att känna igen när vi antingen behöver göra ett strategiskt tillbakadragande eller vara mycket mer flexibla. Seftonit eliminerar negativiteten runt oss och hjälper oss att föra in andlighet i vår vardag. Den grundar / skyddar oss och hjälper till att fördjupa vår visdom och känslighet för när vi behöver begära inre vägledning. Seftonit hjälper klärvojans och stimulerar våra drömmar. Seftonit förbättrar både vår kreativitet och vår intuition och hjälper oss också att göra det bästa av våra talanger och förmågor.
Fysiskt sägs Seftonit vara fördelaktig för hjärtat och även för vår blodcirkulation.

Selenit står för andlig aktivering, kommunikation med ditt högre jag, guider och änglar.
Den har en hög vibration och underlättar kontakten med högfrekventa varelser som änglar och guider. Den hjälper dig också att kommunicera med ditt högre jag, själen som är den ljusvarelse du är bortom ditt ego och som finns inom dig.
Selenit öppnar dörrarna till dina eteriska chakran och släpper in det eteriska ljuset in i ditt energifält. Den öppnar och renar kronchakrat och möjliggör en klar och tydlig kommunikation med ljusbärarna.
Den renar blockeringar i auran och är mycket användbara när man vill rikta energi i kristallhelande syfte. Genom att meditera med en selenit kan man öppna upp för kommunikation med guider och änglar på högre energinivåer. Placera den då gärna på tredje ögat när du söker kontakt.

Serafinit är en mycket sällsynt kristall som kommer från Sibirien i Ryssland.
Den hjälper dig att kommunicera med dina änglar och lär dig leva utifrån ditt hjärta i den högsta vibrationen.
Sägen säger att den har skänkts till människor av Serafiner – alltså de högsta änglarna i andevärlden. Den sägs vara bra för din intuition och din medvetenhet.
När den placeras på tredje ögat eller används vid meditation förmedlar den andlig upplysning och är utmärkt när du vill skapa förnyelse och självläkning.
Det sägs att den hjälper till att lösa upp muskelspänningar i nacken, besegra förkylningar och främja viktnedgång.

Serpentin ska stimulera den gudomliga närvaron i våra liv och ett tillstånd av upphöjt medvetande, en förståelse ovanför den egna personlighetens rädslor omkring sin överlevnad. Den ska mildra rädsla och tvivel. Det sägs att den har en positiv inverkan på kundalinienergin, hjälper oss att ge efter för det gudomliga inom oss.

Septarian också kallad draksten står för Jordning, manifestering, beslutsamhet, självförtroende och livsglädje.
Septarian är en blandning av Aragonit, Kalcit och Kalksten. Namnet Septarian kommer från det latinska ordet "septem", vilket betyder sju, eftersom det verkar bilda i sjusidiga mönster. Det gula färgade materialet är kalcit, det bruna är Aragonit, och det yttre grå är kalksten. Energin är ren och jordande.
Septarian är mycket användbara talismaner för mentala och andliga problem och hjälper dig att befria dig från det som binder dig.  Den jordar och skänker energi och livsglädje.
Den har en stark jordenergi och symboliserar hur olikheter kan passa ihop i en synkroniserad harmoni. Den ger självförtroende och stärker självkänslan och känslan av tillhörighet.
Septarian är en sten som ger dig beslutsamhet och drivkraft för att manifestera dina materiella önskemål i detta liv.

Sesam  Jaspis (också kallad Kiwi Jaspis) står för beskydd och healing
Som alla Jaspis, är Sesam Jaspis en vårdande sten. Den upprätthåller och stödjer oss under tider av stress, och ger lugn och helhet. Ger dig beskydd och absorberar negativ energi.

Shungit står för vatten & energirening, aktivering, spirituellt ljus och sanning.
Shungit bildades naturligt för ca 2 miljoner år sedan av levande encelliga organismer, i närheten av byn Shunga i Ryssland. Shungit är en unik sten då den innehåller nästan hela periodiska systemet av grundämnen och även fullerener, en kolbaserad molekyl som har viktiga medicinska egenskaper. Shungit sägs läka, hela, rena, vitalisera och balansera kroppen och höja medvetandes energi inom oss men även i bostäder och arbetsplatser. Shungit sägs vara en fantastisk healingsten och du kan komma i kontakt med ditt eget inre djup och lugn när du håller i shungit.
Shungit renar vätskor och i vatten lär den öka kroppens självläkningsförmåga, stimulera normal celltillväxt och påskynda avgiftningsprocesser i kroppen. Jordar och lär skydda mot elektromagnetisk strålning (EMS) genom att leda energin ner i jorden.

Silverlöv Jaspis stärker din viljekraft och ökar din självdisciplin. Den uppmuntrar dig också till oberoende individualitet och att stå upp för det som känns rätt för dig. Hjälper dig att vara mer i harmoni med dig själv och är också mycket användbar vid meditation och kreativ visualisering. Silverlöv Jaspisen förmedlar även jordning och centrering av ditt inre.

Silverobsidian stärker din kontakt med din kropp och dess behov och är en stark beskydds- och lyckosten.
Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår närvaro och förmåga att vila i oss själva. Stenen tar emot och absorberar hysteri och nervositet samt lugnar dig och höjer din insikt. Silverobsidianen är en bra problemlösare som även är relationsfrämjande och avlägsnar godtrogenhet och ger ömhet.
Silver Obsidian är en stark beskydds- och lyckosten.

Smaragd sägs stimulera till ökad reflektion, kan hjälpa dig att uttrycka din kärlek och tankar, ge och stötta emotionell läkning och kan stimulera till ökad kreativitet, inspiration och passion.
Smaragd står för kärlek och tillhör hjärtchakrat. Den sägs öppna upp, ge energi och kan hjälpa till vid beslut. Beslut i sökning av och kring förändring, där den kan öppna upp ditt hjärtas sanning för dig att följa. De sägs återuppliva en passion som blivit svag, det kan vara till en person men även till någon form av sysselsättning och hobby. Smaragd sägs vara ett bra verktyg för att öka kreativiteten och skapa inspiration!
Smaragd sägs hjälpa till att öppna upp förmågan att urskilja om någon i din närhet talar sanning eller inte. De kan även stimulera tankeprocessen och hjälpa till ökad reflektion, där de kan hjälpa dig att sätta dina egna behov först samt sägs hjälpa till att uttrycka din sanna kärlek.
De sägs kunna hjälpa till vid trauman och ge emotionell läkning för att återfå och bygga upp förtroendet till de i din närhet. De kan hjälpa dig att bryta negativa mönster i till exempelvis relationer, där de lär ge utrymme för sanningens ord och där du kan få en stabil grund att stå på. Oavsett om behovet kan vara att det behövs utvecklas mer kärlek eller att finna ny kärlek.

Snöflinge Obsidian ger insikt, balans, andlig vägledning, uthållighet och tidigare liv.
Snöflingeobsidian är en vulkanisk sten för rening som ger balans mellan kropp, själ och sinne. Den hjälper dig att hålla dig fokuserad och centrerad i stressfyllda miljöer eller situationer genom att absorbera den negativa energi som uppstår.
Snöflingeobsidian läker gamla sår och hjälper dig att bearbeta händelser från både detta och tidigare liv, som etsat sig fast i din aura. Den läker gammal Karma som håller dig tillbaka och att identifiera skadliga tankemönster som hindrar dig i detta liv. Snöflingeobsidian hjälper dig att se det du behöver se för att kunna läkas.
Fysiskt är Snowflake Obsidian associerat med skelett- och kärlsystemen och läkande för huden om den används i oljeelixir som smörjes på huden.

Snökvarts står för kvinnlig yin-energi, lycka, harmoni, tur och verkar immunstärkande.
Snökvarts har en mildare och mjukare vibration än klar kvarts och är en sten som bringar god lycka och tur och för den som vill säkra sig en lycklig framtid. Det är en sten med mycket kvinnlig energi, Yin och är en sten som för in harmoni och lugn.
Snökvarts sägs stärka immunförsvaret och är läkande för hela auran, den lär stimulera kalciumupptaget och stärka ben, tänder och benmärg. Den hjälper dig som står inför klimakteriet och hjälper dig igenom.Den hjälper dig som studerar, driver eget och som arbetar med ”sinnet” att genomföra och slutföra dina projekt och är en sten för välstånd och lycka. Eftersom den är vit innehåller den hela färgspektret och stimulerar samtliga chakra och hela auran.

Sodalit står för intuition, självförtroende, andligt växande, stress och balans.
Sodalit hjälper uppvaknandeprocessen genom att stimulera tallkottkörteln och tredje ögat. Det är en sten för självacceptans och självförtroende och hjälper i självvärderingsfrågor och för att uppnå känslomässig balans.
Sodalit hjälper dig att vara ärlig mot dig själv och att stå för det du tror på och för dina övertygelser. Den hjälper dig i frigörelseprocesser av det som håller dig tillbaka och att frigöra gamla inlärda mönster som inte längre gagnar dig.
För den som klättrar på karriärstegen kan Sodalit hjälpa genom att den förstärker din förmåga att uttrycka dig både verbalt, logiskt och intuitivt.
Den sägs eliminera elektromagnetisk strålning och lindra ångest och panikattacker samt fobier. Den sägs också stärka immunförsvaret och balansera ämnesomsätningen. Har du svårt att varva ner och somna på kvällen kan det hjälpa att placera en Sodalit över tredje ögat en stund innan du ska somna.

Solsten står för styrka, ledarskap, överflöd och oberoende.
Solsten är en sten som höjer energin för överflöd. Den främjar oberoende och originalitet och hjälper den som söker sin talang. Solsten ökar vitaliteten och får dig att känna dig levande och entusiastisk.
Solsten attraherar berömmelse och välstånd och är en bra sten för den som vill öka sin position på arbetsplatsen för möjligheter till befordran. Den är perfekt för egenföretagare, i synnerhet vid marknadsföring. Ladda ditt marknadsföringsmaterial och andra viktiga dokument med en solsten för att höja attraktionskraften.
Solsten är en källa till styrka, speciellt om du tenderar att bli känslomässigt beroende av andra eller om du plötsligt har förlorat en partner. Den lindrar stress och rädslor för att bli övergiven och den är en trygg partner för den som är rädd för mörker. Bär den på dig trygg i vetskapen om att solen alltid är med dig.
Solsten hjälper dig att bjuda in och ta emot det du önskar dig och det som kommer till dig.

Spessartin/Spessarit (orange Granat) sägs vara antidepressiv och tar bort mardrömmar vilket gör den till en bra sovrumskristall.
Den sägs stärka hjärtat och även viljan att vilja hjälpa andra människor. Kan också mildra laktosintolerans. 

Sphalerit hjälper dig att harmonisera dina kvinnliga och manliga aspekter samtidigt som den släpper lös din kreativitet. Det är en stark kristall som kommer att jorda dig andligt speciellt om du har mediterat med kristaller och stenar som fungerar med de högre chakrana. Sphalerit är effektiv på healing som kommer att gynna din kropp på en fysisk, känslo-mässig, mental och andlig nivå. Denna kristalls energier kommer regelbundet att ge dig en verklighetskontroll och se till att det du har är vad du ville ha, och att det som hände var det du önskade.

Spinell, svart är en jordsten som kan användas av healers för att rensa ditt sinne från negativa tankar och känslor. Genom den mentala slöjan kan du bedöma din miljö och upptäcka lösningar som du inte var medveten om fanns. Svart Spinell är här för att hjälpa dig att upptäcka svaren du behöver, oavsett om de gäller ett enskilt problem eller ett större problem med att maximera din potential.
Svart Spinell är en kraftfull emotionell och andlig healer. Men vissa kristallhängivna svär vid kristallens förmåga att också påverka kroppsliga förändringar.

Sugilit är mystikerns kärlekssten för vår tid. Den symboliserar den andliga kärleken till alltet, helheten. Sugilit ruvar på förståelsen av ”det vi vet, det vi inte vet och det vi aldrig kommer att veta” och acceptans av dessa tre olika begrepp. Den är en manifestation av andlig kärlek, himlens eller Guds kärlek till jorden där kärleken är healing och i perfekt resonans med kraften som fyller universum. Den stärker vår kontakt med den yttersta meningen i vårt liv. Höjer din kraft och dina spirituella egenskaper. Hjälper kroppen att heala sig själv.

Super Seven eller (Super 7) har fått sitt namn eftersom den består av sju olika sorters kvarts; Bergkskristall (klar kvarts), Ametist, Rutilkvarts, Rökkvarts, Cacoxenit, Goethit och Lepidokrokit. Mineralinneslutningar som synergistiskt skapar en helande frekvens större än summan av delarna och tillsammans skapar dessa 7 energier en frekvens som underlättar andlig tillväxt på alla nivåer. De fungerar som en korridor till det undermedvetna för att hjälpa dig att komma ihåg varför du är här, vad din roll är och hur du kan leva upp till detta ändamål i allra högsta grad. Super Seven hjälper till medvetenhet, tillväxt och påverkar alla chakran.

Svart Silkessten (också kallad Netstone)  är en vårdande ädelsten som antas öka tålamod och tydligt tänkande. Svart silkessten anses också främja självkontroll och inre lugn.

Tanzanit står för transformation, utveckling från lägre energier till högre.
Den kallas "The stone of magic" för sin förmåga att förvandla ett känslomässigt eller mentalt tillstånd till ett annat. Den lyfter energin. Den ger lätthet, balans och harmoni. Den lugnar ner. det är en sten för tredje ögat, intuition och förmåga att betrakta, att vara i meditation. Tanzanit är bra för dig som har problem med stress, är arbetsnarkoman eller har svårt att ta det lugnt och koppla av.
Tanzanit är en blå och lila variant av mineralet Zoisit som innehåller små mängder vanadin som bara förekommer i Tanzania.

Tektit lär verka vibrationshöjande, kan hjälpa dig att aktivera spirituella förmågor och sägs hjälpa vid telepati, astralresor och drömarbete
Kan användas vid andligt arbete för att aktivera din spirituella förmåga. Lär vara ett toppen verktyg vid drömarbete och astralresor samt för att resa mellan olika dimensioner. Vid meditation sägs den expandera medvetandet och höja din vibration. Tektit sägs höja din vibrationsnivå och hjälpa dig att utvecklas andligt samt kan lyfta ditt medvetande till nya nivåer. Lär hjälpa dig till djupare insikter i aktuella situationer eller problem. Kan förstärka telepatisk förmåga och kommunikation med andra världar och dimensioner.

Thousand Layers kallas på svenska för Tusen Lager och är en variant av kvartsen Lodolit.
Till skillnad från Lodoliten (även kallad Trädgårdskvarts eller fantomkvarts) så har den sina inneslutningar i olika lager/våningar istället för i små landskap.
Lodolitkvarts har en härlig energi och används ofta i healing. Den innehåller ofta andra mineral som funnits i eller i närheten av uppkomsten och eftersom Lodolitkvarts även består av Bergskristall finns även de egenskaperna med.

Thulit kallas ibland även rosalin eller rosa Zoisit.
Thulit är en dramatisk sten med en kraftfull förbindelse till livskraften som stimulerar healing och återskapande och hjälper varhelst det det finns motstånd att övervinna. Den hjälper till att föra fram det extroverta, gynnar vältalighet och artisteri. Mentalt uppmuntrar den till nyfikenhet och påhittighet vid problemlösning. Emotionellt uppmuntrar Thulit uttryck för passion och sexuella känslor. Den lär oss att lust, sensualitet och sexualitet är normala delar av livet. Thulit motverkar kalciumbrist och upprörd mage. Den stärker fertilitet och motverkar sjukdomar i fortplantningsorganen. Thulit är en stärkande och återskapande sten som kan användas vid extrem svaghet och nervös utmattning.

Tiffany sten är en sten bestående främst av fluorit med mindre mängder opal, kalcit, dolomit, kvarts, kalkedon, bertrandit och andra material. Andra namn som används för Tiffany sten är "opaliserad fluorit", "glassten" och "Bertrandite."
Tiffany Stone är en kristall med hög vibration, som är användbar på ett antal områden, särskilt för att hjälpa dig att utveckla dina psykiska förmågor.
Genom att släppa blockeringar är det känt att förbättra och öka vad som pågår i sovrummet, varav den även kallas för Purple Passion!

Tigerjärn är en blandning av hematit och tigeröga. Tigeröga hjälper Dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Den stimulerar medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse.

Tiger Skin Jaspis sägs underlätta känslomässig stress. Bär den för att känna dig avslappnad och trygg. Den hjälper oss att förstå att livet inte bara handlar om att tänka på och analysera saker och ting. Det handlar om att leva i nuet och uppskatta det man har här och nu.

Tigeröga står för balans mellan polariteter, vitalitet, styrka, rättvisa och främjar praktisk läggning.
Tigeröga hjälper dig att utvecklas och att våga släppa loss och utmana gränser. Den hjälper att övervinna rädslor, utmana konstnärliga och kreativa talanger, fysiska förmågor och att prova något nytt. Används för att övervinna rädsla under tentor, tävlingar, viktiga möten och offentliga framträdanden.
Skyddar mot andras negativa intentioner, skärper sinnena och hjälper dig att uppmärksamma detaljer. Den hjälper dig att få överblick över situationer och hjälper när saker händer för snabbt.
Tigeröga stärker självkontrollen och minskar längtan efter fel mat och minskar behovet av överkonsumtion av mat, cigaretter, alkohol mm. Den minskar ångest orsakad av ensamhet och otillräcklighet och stärker förmågan att uthärda genom lång tid.
Tigeröga skapar balans och lugnar spänningar inom familjer och relationer där meningsskiljaktigheter. Den främjar harmoni mellan människor med olika övertygelser, religiösa övertygelser och tillvägagångssätt och hjälper båda parter att hitta en gemensam grund.
Det är en fantastisk talisman för professionella medlare och andra som går igenom svåra förhandlingar.

Topas (blå) står för framgång, kretivitet, karriär, det skrivna ordet och vägledning.
Topas är känd som sten för sann kärlek och framgång i alla åtaganden. Blå topas kallas "författarens sten", den ska hjälpa oss att kommunicera och nå framgång med det skrivna ordet. Har du skrivkramp eller behöver prata om framtiden, din karriär och vilka beslut du ska ta på den resan, kan blå topas vara till din hjälp. Blå topas sägs stimulera kreativitet och vår förmåga att lära och tänka i komplexa begrepp och idéer. Den ska inspirera oss att vara noggranna i våra i ar-betssammanhang och våga följa våra ambitioner. Blå topas är också en lugnande och fridfull ädelsten. Den naturliga blå topasen är bäst när det gäller att arbeta med energihealing och psykiska förmågor men all topas är utmärkt att göra ädelstenselexir av. Blå topas sägs vibrera i samklang med perfektion i kropp och själ och är stärkande för de som arbetar med andlig vägledning eller healing.

Trädagat stärker viljan, självkänslan, hjärtat och ger mod. Ger perspektiv på problem. Kan användas vid anorexi, diabetes och lågt blodsocker, vid allergier, lever- och njurproblem och för ökat proteinupptag. Den ökar även hårväxten och skapar verklig balans. Chakra: hjärta och rot. Den hjälper dig att titta på dig själv med större klarhet och även kunna se världen genom en annan persons verklighet. Den ökar din förståelse för samspelet mellan allt levande och förser dig med ökad medvetenhet om andlig närvaro i ditt dagliga liv. Den förbättrar också din förmåga att kommunicera med Moder Natur.

Trädgårdskvarts, även kallad Lodolit är en kvarts och står för  tid och rum, jordande, kontakt med moder jord och naturen, kontakt med väsen, sanningar och manifestering.
Denna kristall har väldigt många olika namn och egentligen har den olika namn beroende på vilken typ av inneslutningar den har. Namnet lodolit är egentligen ett handelsnamn på en kvarts med inneslutningar av bland annat klorit, hematit, fältspat och andra mineraler. Inneslutningarna skiftar i olika färger beroende på vilka mineraler inneslutningarna är av.
Lodolit är en kvartskristall med inneslutningar som skapar ett helt fantastiskt mönster inuti kristallen som ett helt paradis inkapslat i klar kvarts! Lodolit har alla kvartsens egenskaper som förstärkare men främjar också förmågan att kunna kommunicera både med fysiska och icke-fysiska väsen.
Genom att sitta och titta in i en lodolit kan du blicka tillbaka i tid och rum och upptäcka händelser som varit dolda för dig och som på olika sätt hindrar dig i detta liv. Den avslöjar sanningar på ett mycket kärleksfullt sätt och både jordar och ger balans i hela det energifält som omger dig.

Turkos står för healing, kommunikation och andlig tillväxt.
Turkos är helarens sten och hjälper den som arbetar terapeutiskt att behålla och återställa balansen. Den kombinerar vatten-, vind-, eld-, och jordenergierna vilket ger den krafter som är starkare än summan av de enskilda delarna.
Det är en sten som omnämns som en beskyddande sten i bibeln och som använts sedan urminnes tider av bland annat inkafolket, mayaindianerna och urinvånarna i Amerika som beskydd. Än idag har amerikanska urinvånare en uråldrig tradition att bära turkos i sitt bältesspänne för beskydd.
Turkos öppnar upp förmågan att uppleva olikartade aspekter av jaget och att integrera dessa aspekter till en sammanhängande helhet. Turkos hjälper dig att bejaka och acceptera mindre önskvärda sidor hos dig själv genom självreflektion i kontakt med den Gudomliga källan.
Det är en sten för självförlåtande och självacceptans och den hjälper dig bearbeta ångest över det du ändå inte kan påverka.
Turkos är visdomens sten som hjälper dig se och bejaka livets erfarenheter, både i detta liv och i tidigare liv. Den hjälper dig att förstå att misstag och misslyckanden är bara ännu en erfarenhet och genom att acceptera den du är och de misstag du gör så går du ännu ett steg fram på lärdomens stig.

Turkos, gul är egentigen en Jaspis, eller en Serpentin sten med nätliknande inslag av Hematit. Den har fått sitt namn för att den ser ur som en Turkos men inte för att ede har samma egenskaper som en Turkos.
Gul Turkos kommer att förbättra din kommunikation, kreativitet och intuition. Det kommer också att öka din personliga energi och kraft genom att infusera dig med skyddande energier. Det kommer att ge positiva energier och öka din känslighet för din miljö och människorna omkring dig. Gul turkos resonerar med Solar Plexus chakra, men det kommer också att anpassa och stärka resten av dina chakran.

Turmalin är en energigivande sten som representerar healing, kreativitet och inspiration. Turmalin sägs motarbeta rädslor och kan vara utrensande på det emotionella planet. Den kan också hjälpa till att harmonisera och stärka våra olika chakran beroende på vilken färg den har.
Turmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimulerar balans mellan den högra och vänstra hjärnhalvan och mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss.

Turmalin (grön) står för healing, styrka, vitalitet, helhet, framgång, överflöd, lycka och välstånd.
Grön Turmalin attraherar lycka, framgång, överflöd och välstånd. Den ökar kreativiteten och är användbar när man vill skapa nya mål och manifestera dem. Det är en bra kristall i kristallnät för nyföretagare.
Grön Turmalin bär växtrikets energi, och bidrar till läkning av växter och stärker växtligheten i trädgårdar. Den är synnerligen bra i magipåsar tillsammans med öret då den stärker örternas verkan.
Grön Turmalin hjälper till att övervinna känslomässiga problem som är förknippade med en fadersfigur eller andra auktoritära personer.
Den skyddar under rituellt arbete vilket gör den en bra följeslagare för bland annat shamaner.

Turmalin (rosa) även kallad Rubellit för med sig närvaro och universell kärlek.
Det är en mycket positiv kristall som ger styrka och som öppnar för andra perspektiv. Den höjer medvetenheten för vad som pågår på vår planet och stärker de som arbetar i hälsofrågor med både människor, djur och natur.
Rubellit ger kraften att bryta sig loss från destruktiva relationer och kan sedan ge känslomässigt stöd under övergångsperioden när man lär sig att leva fri från det som inte längre tjänar. Den kan hjälpa till med känslomässig läkning efter uppbrott eller annan förlust och även gamla känslomässiga sår från barndomen.
Fysiskt sägs rubellit förbättra cirkulationen i kroppen och stabilisera blodtrycket.

Turmalin (svart) står för beskydd, elminerar negativ energi, jordande, skyddar mot jordstrålning och elektromagnetisk strålning.
Svart Turmalin är ett fantastiska verktyg när man vill skapa ett skyddande fält rumtom sitt hem, Placera en svart turmalin i bostadens/rummets fyra ytterhörn eller gräv ner dem utanför husets ytterhörnsväggar. Turmalinerna bildar då en skyddande energipyramid och ju större desto starkare skydd.
Turmalin är en sten för shamaniskt arbete som ger skydd under rituellt arbete. Svart turmalin är en utmärkt jordningskristall för meditation och läkning och idealiska för kroppslayouter. Det linjära flödet av energier förbättras lika i båda riktningarna längs den kristallina formen.
Svart turmalin lugnar panikattacker, särskilt de som orsakas av mörka eller trånga utrymmen, eller på platser där atmosfären är skrämmande. Det hjälper också kontrollera rädsla för läkare eller tandläkare.
Bär den här kristallen för skydd mot gnällspikar, klagande grannar eller kollegor eller emotionella vampyrer som dränerar dig.
Svart Turmalin ger ett utmärkt skydd mot miljöföroreningar, elektromagnetisk smog och strålning i mobiltelefoner, datorer och annan elektronisk utrustning.

Turmalinkvarts står för rening, skydd mot negativitet, klarhet, balans och spiritualitet.
Den balanserar förhållandet mellan Yin och Yang och jordar samtidigt som den har en hög vibration i de övre chakrana. Den skärper det högre medvetandet och stärker den intuitiva och mediala förmågan och är en perfekt partner för den som arbetar inom andlighet och det spirituella. Den gör så att man står fast förankrad i nuet och i den fysiska världen men underlättar samtidigt astralresor och sinnesfärder till andra dimensioner.
Turmalinkvarts renar auran och energier i rum och saker. Den är mycket bra att ha med i kristallnät som handlar om beskydd och personlig utveckling. Den fungerar som en andlig dammsugare som renar energifältet från stagnation och negativ energi och återställer auran till ett tillstånd utan föroreningar.
Turmalinkvarts är lätta att programmera och är synnerligen användbara när syftet är manifestering, skydd och rening. Den både jordar och öppnar sinnet på samma gång och renar, skyddar och stimulerar samtliga energikroppar.

Unakit hjälper reproduktionssystem, regression, balans, trauma och återhämtning.
Unakit balanserar de emotionella och andliga kropparna och frisätter blockeringar i energifältet. Den hjälper dig vidga ditt seende så att du kan få inblick från högre världar och andra energiplan.
Den hjälper oss att gå vidare från gamla övertygelser från det förflutna som inte längre gynnar dig. Det är en bra sten för regressionsresor eftersom den ger förståelse av tidigare händelser och den roll de spelar in i nuvarande reinkarnation.
Unakit har en lugnande effekt och är bra för att skapa en lugn miljö på arbetsplatsen eller i hemmet genom att den genomsyrar sin omgivning med kärlek och harmoni.

Unicorn som består av rosa Turmalin, Lepidolit, Rökkvarts och Cleavelandite är stödjande i tider av utmaning, uthållighet och verkar känslomässig helande.
Den för in lugn, stillhet, glädje, empati, positivitet och säkerhet. Unicorn hjälper oss att ta det djupa andetag in för att släppa den uppdämda rädslan, ångesten och spänningen som vi kan hålla fast vid för att sedan fortsätta gå framåt med vårt hjärta öppen för vad världen kommer att ge oss.

Vattenmelon Kvarts agerar som en superaktivator för hjärtchakrat, som kopplar den till det högre jaget och främjar kärlek, ömhet och vänskap. Genom att mildra depression och rädsla främjar Vattenmelon Kvarts inre trygghet och hjälper till att förstå situationer och ökar förmågan att tydligare uttrycka avsikter.

Vivianite är en kristall som hjälper dig att dyka djupt in i ditt hjärta, läker gamla sår. Den förmedlar mildhet och medvetenhet. Full av kärlek och frid. Använd gärna denna kristall vid meditation för egen utveckling och bearbetning, samt vid arbete av hjärtchakrat. Vivianit hjälper dig att fokusera och rikta tankar mot det positiva.

Yooperlite hjälper oss att objektivt uttrycka våra känslor och stödjer oss i att våga släppa negativa tankar och ilska. Den öppnar också upp så vi kan få ett större perspektiv för att kunna jobba med våra rädslor och fobier. Yooperlite finns för din inre frid och harmoni. Den stimulerar vår självacceptans, ökar vårt självförtroende och skapar ett klart och medvetet sinne. Perfekt när vi behöver få nya perspektiv i livet.